Nejdříve se představili na palubovce třetího celku soutěže BCM Ostrava, kde i přes snaživý výkon prohráli propastným rozdílem třiatřiceti bodů. Týden na to po vyrovnaném souboji doma porazili Opavu o čtyři body.

BCM OSTRAVA – TBS SOKOL PŘEROV 106:73

Nejlepší střelci: Hlavička 22, Fridrišek 20, Marek 10.

Běhavý domácí tým tvořený převážně hráči dorosteneckého věku začal plnit roli papírového favorita hned od začátku. Přerované se nedokázali přizpůsobit tvrdé hře Ostravanů, těžících především z celoplošné presinkové obrany a rychlých protiútoků.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Domácí hrající ve velké pohodě postupně navyšovali svůj náskok. Konečný stav svítící na tabuli tak hovořil jasně pro ostravské basketbalisty.

TBS SOKOL PŘEROV – BASKET OPAVA 2010 70:66

Nejlepší střelci: Nezhyba 20, Děrda 19, Fridrišek 10, Střípek 10.

Podle postavení obou celků v tabulce se očekávalo vyrovnané střetnutí, což se nakonec potvrdilo. Začátek zápasu patřil domácích košíkářům. Dobrou střelbou za tři body, kdy se zaskvěl především rozehrávač Děrda, který trefil 4 trojky za první poločas a dodržováním stanovených taktických pokynů, se Přerov ujal poločasového vedení v poměru 46:33.

Po přestávce se ale obraz zápasu podstatně změnil. Přerovští hráči pod dojmem pohodlného náskoku najednou přestali hrát svoji hru. Špatnou kombinací v útoku a hlavně zbytečnými ztrátami umožnili Opavě dostat se zpět do zápasu.

V dramatické koncovce nakonec Přerov vítězství uhájil, nutno ale podotknout, že předvedený výkon ve druhé části střetnutí by na příští soupeře stačit nemusel. (tbs)