Po celou dobu závodu se držel v čelní skupince, bohužel v posledním kole už nedokázal zachytit nástup svých dvou soupeřů a doběhl si pro bronzovou medaili. Výkonem 33:31,58 min navíc zaostal jen o 7,5 vteřiny za přerovským rekordem Evžena Pindura z roku 1980.

Patalová obhájila moravský titul

O uplynulém víkendu bojovali o cenné kovy také vícebojaři na Mistrovství Moravy a Slezska. V kategorii dorostenek uspěla Gabriela Patalová, když výkonem 4655 bodů obhájila loňské prvenství.

Stanislav Svozil
Nejlepší junior extraligy Svozil: Do zámoří se zatím nechystám

V závodě byla naprosto suverénní, kromě výšky a osmistovky vyhrála i všechny disciplíny. Za vlastním přerovským rekordem přitom zaostala jen o 139 bodů. Sice si nezlepšila žádný osobní rekord, i tak ale může být s tímto výkonem spokojená. S trenérkou formu směřují především na MČR ve vícebojích, které se koná už za necelý měsíc v Praze.

Kromě Patalové se v Třinci představilo i šest nadějných mladších žáků a žákyň. Obě kategorie měly na programu pětiboj – 60 m překážek, hod míčkem, 60 m, dálku a 800 m. Vyrovnaný souboj svedli Lukáš Rybníček a Antonín Kříž, nakonec je po pěti disciplínách od sebe dělilo pouze 33 bodů ve prospěch Rybníčka.

V konečném pořadí se hoši seřadili pěkně za sebou: patnáctý Rybníček (1199 b), šestnáctý Kříž (1166 b), devatenáctý Knap (1086 b) a jednadvacátý Filip Gall (817 b).

Šest osobních rekordů si z Třince odvezla Ema Kroupová. V konečném součtu nasbírala 2207 bodů a brala šestnácté místo. Na osobáky útočila také Adéla Školová a kromě míčku a osmistovky byla úspěšná. V pěti disciplínách posbírala 1930 bodů a brala 22. místo.

MARTINA KOUTŇÁKOVÁ