Z klubu Metal Power Přerov se jej zúčastnili dorostenec David Střelák a Jiří Tkadlčík, jenž se stal celkovým juniorským vítězem tohoto mezinárodního mistrovství.

„Šampionát měl velký zvuk po celé Evropě. Do Anglie se sjelo spoustu skvělých lifterů, což dokazuje i účast Ázerbájďžánců nebo Iráčanů,“ poznamenal Tkadlčík.

Jeho kolega David Střelák, který nedávno prodělal zranění hamstringu (zadní části stehna), se na soutěži blýsknul osobním rekordem v dřepu, který měl hodnotu 160 kilogramů. V benči zvládl 102,5 kg a v mrtvém tahu, kde byl kvůli zranění dost limitován, dal 140 kilo.

V součtu to dělalo 402,5 kg, což stačilo na třetí příčku v kategorii dorostenců do 75 kilogramů.

Juniorský mistr světa Jiří Tkadlčík závodil v kategorii do 100 kg, kde přepisoval jeden český rekord za druhým. Na dřepu zvládl 290 kg a v benč-presu dal, pro něj pouhých, 175 kg kvůli křečím do zad. Poté přišla na řadu poslední, Jirkova parádní disciplína, mrtvý tah. Přerovský silák předvedl, že je ve skvělé formě, když navýšil evropský juniorský rekord o celých 15 kilogramů. Ten má nyní hodnotu rovných 330 kilo.

„Byla tam parádní atmosféra, která se jen tak nevidí. Všichni stáli a fandili mi, což bych od odměřených Britů neřekl,“ pověděl Tkadlčík.

Nakonec z toho byl nový osobní rekord v trojboji (795 kg) a vítězství jak v kategorii, tak v celkovém pořadí juniorů, což znamená, že Tkadlčík se do Přerova vrací jako mistr Anglie.