V kategorii Buggy 1600 měl ve finále smůlu domácí Petr Nikodém, který jinak bojuje o celkové prvenství. V Přerově skončil na sedmém místě. Třídě Touring Autocross opět vládli čeští jezdci na Fabiích, zvítězil zlínský Martin Samohýl.

Ten o titul mistra Evropy bojuje s dalším domácím jezdcem Alešem Fučíkem. Vedoucího muže seriálu tentokrát Samohýl nechal za sebou.

„V opakovaném finále jsem si na startu stoupl mimo stopu, takže jsem prohrábl a byl pomalejší než Fuča (Aleš Fučík, pozn. red.). Na skoku jsem to ale trošičku podržel a do kopce jsme už byli vedle sebe, přičemž do té levé zatáčky nahoře jsem měl lepší stopu, takže se mi ho podařilo, poté co jsme se do sebe opřeli, předjet,“ popisoval důležitý začátek finálové jízdy Martin Samohýl.

Zábřeh urval proti Přerovu první výhru sezóny
Viktorie stále bez bodu, z tlaku v Zábřehu nic nevydolovala

NIKODÉMA ZRADIL DEFEKT

Petr Nikodém v divizi Buggy 1600 naprosto suverénně prošel do finálové jízdy. V té ale měli čeští borci velkou smůlu. Při prvním startu začalo hořet auto Michalu Vaňkovi a Nikodém měl poškozené řízení. Nikodém problém stihl do opakovaného startu vyřešit, ujal se vedení, avšak defekt pravého zadního kola jej odsunul až na sedmé místo.

„Už jsem si na začátku myslel, že to bude dobré, jen si to pohlídat a dojet, snažil jsem se nikde nebrat žádnou díru a jet opatrně, protože jsem si vypracoval menší náskok. Najednou na rovince do kopce nahoru koukám, že mám volant doleva a jedu doprava. Tušil jsem, že mám svléknutou gumu. Snažil jsem se to udržet, ale kolo před cílem už nemělo cenu pokračovat. Kdyby se mi ten defekt stal jedno kolo před cílem, tak bych to možná ještě udržel. Snad si spravím chuť příští víkend v maďarském Nyirádu,“ hledí dopředu stále vedoucí jezdec průběžného pořadí.

Bernd Stubbe to ve finále Super Buggy neměl jednoduché. Do vedení šel totiž po startu Lotyš Ervins Grencis. Jenže už ve druhém kole si Stubbe vzal zpět, co mu patří, a vedení už nepustil. Českým barvám udělalo radost třetí místo Jakuba Kubíčka.

Divizi Junior Buggy opanoval Rus Timofej Ovčarov, vložený závod třídy Kartcross patřil Michalu Bendovi.

Velká pasáž v Přerově dnes není zrovna reprezentativním místem. Skleněným zastřešením zatéká a problémem je i špína.
Do pasáže zatéká, lidé mají obavu o bezpečnost

Ivan Němeček, Jan Pořízek