„Holky hrály bez stresu a bez nervů, uvolněně pro radost. Což se hned promítlo do lepšího výkonu než v předchozích utkáních, kdy jsme byly v křeči,“ pochvalovala si na klubovém webu lodivodka Přerova Dita Galíková.

„Chtěli jsme nechat odpočinout většinu hráček, které táhnou celou sezónu, a současně zapojit mladé libero Terezu Slavíkovou. Což se povedlo a s tímhle můžeme být spokojeni, na hřiště se dostala všechna děvčata kromě Verči Tinklové,“ popisoval složení týmu trenér Agelek Peter Goga.

Začátek klání ovládla skvělým servisem Hindriksenová a dostala Agelky do vedení 6:1. Toto manko už Přerovanky stáhnout nedokázaly a i když několikrát zabojovaly, tak Prostějov získal první set jednoznačně 25:13.

Druhá sada už byla vyrovnanější. Hosté dokonce vedli 3:0. Agelky prohrávaly i 8:12, ale to se na servis znovu postavila prostějovská kapitánka a šňůrou sedmi bodů dostala svůj celek do vedení 15:12. Po tomto obratu si došly Gogovy svěřenky pro další výhru, tentokrát 25:20.

Největší drama přinesl závěrečný set. Ze začátku se oba týmy o vedení přetahovaly, pak ale Agelky Přerovu zásluhou Kohoutové utekly na 11:7.

Hosté se ale tentokrát nevzdali a stav znovu otočili ve svůj prospěch. Přetahovaná pokračovala až do samotného závěru zápasu, který nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 26:24, získaly Prostějovanky.

„Produkujeme víc hloupých chyb než většina soupeřů a z toho důvodu často prohráváme. Tentokrát ale tým zabojoval pro nemocného trenéra, takový volejbal z naší strany ho myslím mohl potěšit,“ dodala Galíková.

„I přes to netradiční složení jsem si myslel, že vyhrajeme větším rozdílem, zatímco závěr utkání byl až příliš vyrovnaný. Aspoň že jsme neztratili žádný set a priorita se zapojením téměř celé soupisky byla splněna,“ zopakoval Goga.

VK AGEL Prostějov – Volejbal Přerov 3:0 (13, 20, 24)

Rozhodčí: Hladišová a Trumpeš. Čas: 69 minut. Diváků: 400.
Prostějov: Herelová, Hindriksenová, Matienzová, Frigová, Rodriguezová, Emontsová, libero Kovářová – Slavíková, Gambová, Trnková, Nová. Trenéři: Peter Goga a Lubomír Petráš.
Přerov: Zatloukalová, Šádková, K. Kohoutová, Svobodová, L. Kohoutová, Yancyová, libero Stavinohová – Ticháčková, Kosíková. Trenéři: Dita Gálíková a Vladimír Tabara.