Na pozici manažera přišel zkušený Lubomír Svoboda. Ten by se v klubu měl starat hlavně o marketingové záležitosti.

Přerovský celek však nyní řeší jiné otázky. Kádr pro novou sezonu se totiž dává dohromady zatím velice pomalu.

„Kádr je momentálně hodně hubený. Přípravu jsme začali pouze se sedmi hráčkami," prozradil trenér Zubřic Libor Gálík.

Volejbalistky zatím čeká hlavně tvrdá dřina. „Začali jsme klasicky, nabíráme sílu a fyzickou kondici, postupně pak přejdeme na herní prvky," upřesnil kouč.

Mezi sedmi stávajícími hráčkami Přerova najdeme oproti minulé sezoně tři nové tváře. Duo nahrávaček Michaelu Zatloukalovou a Elišku Ticháčkovou, na liberu by se v novém ročníku extraligy měla objevovat Petra Zajícová.

Zatloukalová je kmenovou hráčkou Prostějova a v loňské sezoně oblékala dres Šternberku.

Bývalá reprezentantka Ticháčková (za svobodna Michnová) se do Přerova vrací po mateřské dovolené. Také Zajícová se vrací do známého prostředí.

„Zajícová tady působila delší dobu, v této chvíli jejím příchodem řešíme hlavně nedostatek hráček," pověděl Gálík, který musí řešit i odchody z týmu.

Z těch bude nejcitelnější nejspíš přestup loňské kapitánky Lucie Poláškové do Brna. Chybět bude jistě i zkušená Slovenka Gabriela Tomašeková. Ta už měla u Zubřic podepsanou smlouvu, plány však nabouralo blokařčino otěhotnění.

V Přerově nebude pokračovat ani Šárka Kubínová, která přestoupila do Olomouce. Odchod do zahraničí plánuje i Kristýna Šťastná. Klub neprodloužil smlouvu ani s Michaelou Raškovou.

To vše znamená jediné. Trenér Gálík nyní usilovně shání hráčky, které reálně mohou na Hané extraligu hrát. Největší deficit nyní řeší na pozici blokařek.

„Měli jsme zájem o dvě juniorské blokařky z Prostějova, které mají přecházet mezi ženy, jedna ale míří studovat do zahraničí a druhá nechce ze zdravotních důvodů pokračovat v kariéře," posteskl si Libor Gálík.

Čas zajistit nové akvizice má zhruba do konce srpna. Pak už by měly začít přípravné zápasy, začátkem září Přerovanky čeká turnaj v Bratislavě. Soutěžní ročník extraligy pak Zubřice zahájí v sobotu 15. října na palubovce SG Brno.

Současný kádr Volejbalu Přerov:

Nahrávačky: Michaela Zatloukalová, Eliška Ticháčková

Smečařky: Eva Svobodová, Lenka Kohoutová, Dita Gálíková

Blokařka: Kateřina Kohoutová

Libero: Petra Zajícová