„Bohužel byla to smůla. Ve třetím setu jsme polevili a soupeř naší nesoustředěnosti využil. Olymp přitlačil na servisu a už bylo zle," okomentoval jeden ze zlomových okamžiků utkání Leopold Tůma, trenér PVK Precheza.

Hráčky Přerova měly výborně rozehranou čtvrtou sadu, ale klíčovou koncovku nezvládly. „Na smeči jsme udělali čtyřiadvacet chyb, zatímco Olymp pouhých čtrnáct. Tohle hrálo také významnou roli," zlobil se Tůma, který i samotný neúspěch připočítá i tomu, že neměl možnost vícero střídání. „Kohoutové bylo špatně, Němčíková si během rozvičky udělala výron kotníku, nebylo kde brát," prozradil.

„Holky bojovaly, daly do zápasu srdce, bohužel to prostě nevyšlo," pověděl přerovský kouč, který ví, že ve středu je nutné bezpodmínečně uspět. „Musíme prostě zvítězit. Máme na to Olymp porazit," uvedl s přesvědčením. „Dobře se známe, takže těžko se můžeme nějak zásadně překvapit. Důležité bude, abychom na síti eliminovali jejich smečařky," dodal závěrem lodivod Přerova.

Třetí duel semifinále je na programu ve středu 10. dubna od 17 hodin.

Olymp Praha – Přerov 3:2 (-23, –24, 18, 25, 12)

Nejvíce bodů: Mlejnková 23, Kvapilová 16, Hodanová 14 – Gáliková 21, Murčinková 15, Mátlová 13. Rozhodčí: Kvarda, Fink. Čas utkání: 125 minut. Diváků: 200.

Olymp: Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočková, Mlejnková – Dostálová Střídaly: Hodanová, Trnková. Trenér: Stanislav Mitáč.

Přerov: Mátlová, Murčinková, Ticháčková, Rosenbergerová, Gáliková, Dedíková, libero: Radivojevičová. Střídala: Gambová. Trenér: Leopold Tůma.