Doprovodný program zpestřily svými vystoupeními tanečnice Hit Cheerleaders. O hudební vložku se pak postarali Marián Vojtko a Zdeněk „Style" Hrubý.

V nejprestižnější kategorii dospělých zvítězil autokrosový jezdec Ladislav Hanák.

„Toho ocenění si velice vážím. Udělalo mi to opravdu velkou radost. Upřímně řečeno cenu jsem nečekal. Ať jsou mé výsledky sebelepší, tak osobně se za pravého sportovce ani nepovažuji," poznamenal s úsměvem třetí muž evropského autokrosového šampionátu.

Mezi kolektivy obhájilo své prvenství smíšené družstvo tenisového klubu Precheza Přerov, za které ocenění převzal Petr Huťka mladší.

Na otázku moderátora večera Aleše Krátošky co by Přerov potřeboval, aby ve finále extraligy porazil Prostějov trefně odpověděl.

„Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka a Petru Kvitovou," řekl.

Mezi mládeží v jednotlivcích triumfoval rychlostní kanoista Josef Havlík. V kolektivech pak převzali hlavní cenu hokejisté mladšího dorostu HC ZUBR Přerov.

Nominovat do ankety svého favorita mohl každý, kdo v řádném termínu kontaktoval redakci Přerovského a hranického deníku. Ta společně se zástupci města zpracovala závěrečnou nominaci.

Komise složená ze čtyř sportovních redaktorů a čtyř nejvyšších představitelů města vyhodnotila dosažené výsledky všech nominovaných a stanovila konečné pořadí.

Hvězdou Deníku hokejista Zbořil

Čtenáři Přerovského a hranického deníku pak ještě navíc zvolili svou hvězdu, jíž se stal hokejista Mikuláš Zbořil, který patří k oporám zadních řad extraligového juniorského týmu Zlína a v loňském roce se stal s národním týmem České republiky mistrem světa v inline hokeji.

Krajánkem roku byl zvolen fotbalista Filip Novák, jenž hájí barvy prvoligového Jablonce.

Trenérem roku pak Tomáš Krupa, který vede aktuální českou tenisovou jedničku Tomáše Berdycha. Úspěšný kouč se večera zúčastnit nemohl, neboť byl ve Spojených státech amerických, a proto za něj převzal cenu jeho otec.

Kategorii masters, kde jsou vedeni sportovci pokročilého sportovního věku, tentokrát ovládla mistryně republiky ve veslování na trenažérech Olga Fárková z VK Přerov.

Vrba: Už nejsem přespolní

Cenu pro osobnost roku převzala hlavní hvězda slavnostního večera, a to kouč fotbalové reprezentace České republiky Pavel Vrba.

„Už nejsem přespolní, a o to více jsem rád, že si na mě přerovští novináři vzpomněli. Od té doby, co se mi na trenérské dráze daří, tak už jsem tu byl asi třikrát," poznamenal s úsměvem Vrba, který se po slavnostním večeru stal terčem fanoušků, kteří se s ním fotili.

Akcí roku se stalo finále České ligy v americkém fotbale, které se odehrálo na hřišti Spartaku a sledovalo ho více jak patnáct set diváků.

A do Síně slávy byl zařazen in memoriam dlouholetý předseda STK sálové komise Českého svazu cyklistiky Petr Hambálek.

Vítězové ankety. Klikněte pro zvětšení

Nejúspěšnější sportovec Přerovska 2013