Tuto mezeru se ovšem snaží zaplnit nově vzniklý tým přerovských Mamutů.

„Po složitých začátcích, kdy se skupinka nadšenců scházela v Olomouci v naději, že v univerzitním městě bude větší hráčský potenciál, se od jara letošního roku přesunula do Přerova. Tréninky nejprve probíhaly jen na travnatém plácku poblíž městského parku Michalov, avšak vzhledem k vyšším ambicím se Mamuti dohodli na pronájmu hřiště v areálu Viktorie Přerov," pověděl David Novotný, trenér Mammoths Přerov.

Na tomto území se rovněž uskuteční modelový zápas s týmem Vysočina Gladiators. Duel proběhne v neděli 14. října od 10 hodin. Tento společný trénink bude první konfrontací proti konkurenčnímu družstvu. Momentálně je tým na soustředění v Rakousku, kde se pod vedením zkušených hráčů z mistrovského týmu Prague Black Hawks chystá na svoji první soutěžní sezonu.

Jelikož v americkém fotbale je nutný dostatek lidí na různé pozice, rozhodli se v Přerově pro variantu takzvané sedmičkové ligy. Tato alternativa umožňuje hrát utkání i v menším počtu hráčů.

„Klubové cíle jsou prozatím relativně skromné – rozšíření hráčské základny, získávání zkušeností na různých turnajích a důstojné účinkování v sezoně 2012–2013," dodal kouč.

Kdo by chtěl začít hrát za tým Mamutů, může kontaktovat klub na mail mammoths @email.cz.

Mammoths Přerov

Mammoths Přerov