Také ten se ale vzhledem k vládním nařízením málem neodehrál. Sportovní soutěže pod záštitou oficiálních svazů sice byly o víkendu ještě povoleny, bazény však už musely být uzavřeny. Jasno kolem odehrání turnaje tak bylo až den před jeho zahájením.

„Děkujeme svazu, že opravdu domluvil to, že bazén zůstal otevřený a umožnil nám to odehrát. Podle vládních nařízení hrozilo, že turnaj se vůbec neodehraje. Paralelně se měl hrát turnaj mladších dorostenců, ten byl zrušen,“ nastínil trenér KVP Přerov Radek Otáhal.

Konání turnaje musel posvětit provozovatel plaveckého areálu, kterým je společnost Sportoviště Přerov. „Nebyla to žádná legrace, musel jsem to konzultovat s právníky,“ řekl Jaroslav Hýzl, jednatel společnosti.

Nepříjemné komplikace i samotný koronavirus měly vliv na úroveň turnaje, minimálně tedy v přerovské skupině. Kometa Brno měla problém s pozitivním hráčem, na Hanou tak vyslala dorostence. Podobné potíže hlásil celek ze Strakonic, místo toho se tak narychlo poskládal „rezervní“ tým.

Přerované tak naprosto jednoznačně ovládl skupinu a s chutí si zastřílel. Brnu nasázel dopoledne devatenáct a odpolednímu soupeři dokonce 29 gólů.

„Ty zápasy pro nás měly tréninkový charakter. Brno přijelo s dorostenci, místo Strakonic se poskládal náhradní tým z Olomouce a Přerova, takže pro nás to byla povinná vítězství a příprava na nedělní finálové utkání,“ hodnotil Radek Otáhal.

Vedlejší skupina už byla kvalitou jinde. Představily se v ní pražské týmy Stepp a Slavia doplněné o Hradec Králové. Z těsného postupu do finále se radovali slávisté.

KVP ovšem navázal na svou dominanci také v nedělním finále. Slavii Praha rozdrtil jednoznačně 16:7 a nad hlavu tak mohl zvednout první (a snad ne poslední) letošní trofej.

Finále

KVP Přerov – SK Slavia Praha 17:6 (5:2, 5:1, 6:1, 1:2)

Branky Přerova: Holibka 5, Kostelník 5, Přikryl 3, F. Mazánik 2, Janíček 1, Berec 1.

Sestava Přerova: Jakub Němec, Antonín Mac, Tomáš Přemyslovský, Andrej Janíček, Filip Mazánik, Matěj Fellner, Michal Jurčík, Tomáš Kostelník, Michal Berec, Jakub Pleško, Jiří Otáhal, Kristián Holibka, Petr Přikryl, Jiří Dobeš, Adam Otáhal. Trenér: Radek Otáhal.