Přerované navázali na loňské úspěchy a opět brali medaile. Hned čtyři zlaté dovezla teprve jedenáctiletá Adéla Zapletalová. Dva nejcennější kovy navíc vybojovala v českém rekordu své kategorie, čímž se po dlouhé době zapsala do historie přerovského klubu.

„Je to obrovský úspěch. Do Přerova se tento rekord podařilo dostat po dvaceti nebo třiceti letech,“ upozornil jeden z trenérů SKORPENu Miroslav Nezhyba.

Zapletalová je velkou nadějí ploutvového plavání nejen v Přerově. „Je talentovaná a má potenciál. Je to silová plavkyně, plave krásně stylově, takže očekáváme pěkné výsledky i do budoucna,“ zmínil Nezhyba.

Samotná Adéla plave závodně dva roky a rozhodně nehodlá přestat. „Moc se mi ten sport líbí. Ploutvové plavání se mi líbí více než normální, protože je rychlejší,“ prozradila mladá plavkyně.

Dalším úspěšným přerovským zástupcem v Kecskemétu byl Antonín Piňos, který získal dvě stříbra a bronz. Štafeta děvčat ve složení Zapletalová, Zajícová, Hrubá a Vašíčková vyhrála suverénně na trati 4 x 100 metrů.

Ostatním závodníkům se dařilo zaplavat si své osobní rekordy a jsou příslibem klubu do budoucna.