Olomoucké družstvo nastoupilo v základní sestavě, ve které má příští týden odehrát všechna tři utkání úvodního turnaje základní skupiny Ligy mistryň.

Zubřice z Přerova ani v jednom setu neuhrály víc než patnáct bodů.

Trenér VK Olomouc Petr Zapletal
Kouč volejbalistek Zapletal o Lize mistryň, odchodu Michalíkové a ambicích

„Z naší strany to byl odevzdaný zápas, soupeřky nás přehrály ve všech činnostech,“ konstatovala Sandra Kotlabová.

„Holky odehrály utkání koncentrovaně a velmi dobře útočně. Útok na 54 procentech je prakticky na úrovni mužských soutěží,“ pochvaloval si olomoucký kouč Petr Zapletal.

NEJEDE JEN AMBROŽOVÁ

Radost kouči udělaly už výsledky pátečních testů na covid. Všechny olomoucké hráčky jsou totiž negativní. Na turnaj neodcestuje pouze mladá smečařka Michaela Ambrožová, která má angínu. „Letí tedy 14 holek, včetně juniorek,“ informoval ředitel VK UP Olomouc Radan Holásek.

Olomoucký tým se na cestu vydá v neděli. Letecky se přepraví z Vídně do Milána, odkud zamíří do nedaleké Novary, dějiště úvodního turnaje Champions League.

Od úterý do čtvrtku se hanácký celek utká s Chemikem Police, domácí Novarou a dalším favoritem soutěže z Kazaně.

VK UP Olomouc – Volejbal Přerov 3:0 (15, 14, 12)

Rozhodčí: Trumpeš, Velinov. Čas: 55 minut. Bez diváků.

Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Kamidinová. Trenér: Petr Zapletal.

Přerov: Zatloukalová, Polášková, Boudová, Diatková, Šádková, Benediktová, libero Kulová. Střídaly: Kotlabová, Dlouhá, Semerádová. Trenér: Radim Vlček.