Pro tři nejmladší členky týmu Renátu Holíbkovou, Terezu Jiskrovou a Nikol Kalinovou to byl vůbec první závod na této úrovni v jejich dosavadní kariéře.

V nesmírně vyrovnané kategorii žákyň do osmi let se hned za vítěznou Viktorií Budínovou z LK Votice seřadila všechna přerovská děvčata. Druhá Renáta Holíbková zaostala za prvním místem o pouhé 2 body. O konečném pořadí mezi třetí Nikol Kalinovou a čtvrtou Terezou Jiskrovou rozhodl až větší počet vstřelených desítek, neboť obě dívky měly na konci závodu stejný počet bodů. Jejich individuální úspěch byl navíc podtržen i vynikajícím třetím místem v soutěži družstev dívek do 10 let.

Mezi žáky do 10 let obsadil David Blaťák výborné třetí místo. Na stříbrnou příčku mu scházel pouhý jeden bod. V nejvíce početně zastoupené kategorii dívek do 10 let obsadila Denisa Jiskrová deváté místo a Nela Zbořilová dvanácté místo. Chuť si však obě dívky spravily v konkurenci družstev žáků do 10 let, kde společně s Davidem Blaťákem vybojovaly třetí místo, a zaslouženě domů přivezly pohár a medaile.

Na úspěchy nejmladších přerovských lukostřelců mohou již o tomto víkendu navázat ženy a muži. Ve dnech 12 a 13. března se v Prostějově koná 26. Mistrovství České republiky dospělých. Hned následující víkend se pak v Humpolci koná 24. Mistrovství ČR žactva, kde bude mít SK Přerov rovněž početné zastoupení. (kal)