„Nevím, jestli tam bylo nějaké podcenění. Po vítězství nad KP jsme si asi mysleli, že Frýdek je dole a že to půjde samo. Já jsem hráčky upozorňoval na to, že to nebude jednoduché. Pro soupeře to byl jeden ze zápasů, díky kterým by se mohl chytit," začal s hodnocením duelu trenér Přerovanek Libor Gálík.

Domácí volejbalistky diktovaly tempo hry od samotného začátku a první sadu získaly v poměru 25:17. „Zaspali jsme začátek. Frýdek hrál bez chyb a dobře takticky. My jsme nedokázali najít recept na to, abychom se do zápasu dostali," mrzelo Gálíka.

Zápas by se nejspíš vyvíjel jinak, kdyby Zubřice využily náskok, který si dokázaly vybudovat ve druhém setu. Šanci ale promarnily.

„Vedli jsme 6:1 a 8:3, ale vlastními chybami jsme nechali soupeře dotáhnout a od té doby už jsme tahali za kratší konec," popisoval přerovský kouč.

Ani ve třetím dějství se nedokázaly Přerovanky nadechnout k očekávanému výkonu a padly 19:25. Sokol byl lepší v útoku i na podání, jediným vyrovnaným ukazatelem byly bloky. Těch bylo po pěti na obou stranách, od hostujících blokařek se však čekalo mnohem víc.

„Frýdek bojoval. Byl nakonec ve všech činnostech lepší než my. Sice nás ničím nepřekvapil, ale nám se nedařilo dostat jej pod tlak. Hlavně se nám nedařilo soupeře zablokovat. To byl ten zádrhel," věděl dobře Gálík.

Vzhledem k situaci v tabulce je čtvrteční prohra pro Přerov nepříjemnou ztrátou. „Možná to byla taková facka, že to nepůjde samo. Problémem bylo, že nám chyběl někdo na střídání," podotkl kouč.

Podobný souboj čeká jeho tým už v sobotu. Přerovanky zajíždí do Šternberku, který je na tom kvalitou i tabulkově velice podobně jako Frýdek. Pro Zubřice se bude jednat o veledůležitý zápas. „Šternberk je taky nebezpečný. Ten výsledek hodně napoví, kdo se dostane nahoru a kdo ne," řekl závěrem Libor Gálík.

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – Volejbal Přerov 3:0 (25:17, 25:22, 25:19)

Nejvíce bodů: Holišová 14, Štrbová 13, Pavelková 11 – Svobodová 11, Yancy 8, Gálíková 8.

Rozhodčí: Horký, Kostka. Diváci: 200.

Frýdek-Místek: Štrbová, Jurčíková, Pavelková, Holišová, Mitrega, Uhrová, libero Radivojevičová. Trenér: Leopold Tůma.

Přerov: Gálíková, K. Kohoutová, L. Kohoutová, Svobodová, Yancy, Zatloukalová, libero Stavinohová. Střídaly: Šádková, Ticháčková. Trenér: Libor Gálík.