„Jsme moc rádi, že Tomáš se s přítomnými fanoušky i těmi u televizních obrazovek rozloučí v Přerově,“ pochvaluje si manažerka spolupořádajícího TK Precheza Přerov Daniela Huťková.

Tomáš Berdych se osobně na Zlatého kanára dostaví po devíti letech. Naposledy u řeky Bečvy přebíral v roce 2010 tři ocenění. „Jednou byl nemocný, jindy měl náročný program a nevycházelo mu to časově. Letos dorazí a chystáme pro něj překvapení,“ naznačila Daniela Huťková.

Již 27. ročník ankety časopisu Tenis spolupořádá Český tenisový svaz, TK Precheza Přerov, Sport Management a Televize Nova. Diváci tak mohou od 16.30 sledovat přímý přenos na kanálu Nova Sport.

Vystoupí Slza

Stejně jako vloni bude galavečerem provázet moderátorský a manželský pár Petr Suchoň a Klára Suchoňová, bývalá úspěšná fedcupová tenistka (ještě pod jménem Koukalová).

Kromě plejády českých tenisových hvězd se na pódiu v hale Spartaku Přerov představí také kapela Slza, slovenská zpěvačka Andrea Zimányiová nebo imitátor Vladimír Hron.

„A také spousta dalších významných sportovců z jiných odvětví, ti budou překvapením pro diváky,“ doplnila Daniela Huťková.

Kdo letos získá hlavní cenu Zlatý kanár? Dočká se po parádní wimbledonské jízdě deblová světová jednička Barbora Strýcová? Nebo Přerov uvidí návrat Karolíny Plíškové na trůn? Jasno bude 21. prosince.

Vstupenky na galavečer jsou pro veřejnost k dispozici v přerovském Městském informačním centru na náměstí T. G. Masaryka.

Vladimír Kočara
Proč Zubři excelují? Neskutečná parta, shodují se Kočara s Hanákem