V sobotním dopoledním bloku předvedly své výkony nejmladší závodnice, v odpolední části byly na programu sestavy nejvyspělejších závodnic kategorií kadetek starších, dorostenek, juniorek a seniorek. Diváci viděli individuální sestavy bez náčiní, se švihadlem, obručí, míčem, kužely a stuhou.

Domácí závodnice přerovského Spartaku se v silné konkurenci prezentovaly velmi dobře, nejen zkušené závodnice předvedly výkony na hranici svého maxima. Bojovali i nováčci v týmu z kategorie nadějí mladších, pro které byl start na tak velké události v domácím prostředí zkušeností. Gabriela Škrabalová obsadila celkově osmou příčku, Markéta Lukšová byla čtvrtá, přičemž bronz vybojovala v sestavě bez náčiní.

V kadetkách mladších potvrdila svůj výkonnostní růst Kateřina Vařáková, ve dvojboji jí patří druhá příčka. Stříbro za obruč a bronz za sestavu bez náčiní je její kompletní bilance. O pěkné páté místo se dělila ve výsledkové listině druhá přerovská kadetka mladší Kristýna Dostálová.

V sobotním odpoledním programu se dařilo Sáře Zbožínkové, která předvedla nejlepší obruč z pole startujících v kategorii kadetek starších, a hodnota sestav ve dvojboji jí vynesla třetí příčku. V dorostenkách byl boj napínavý až do poslední sestavy, jako na každém absolvovaném závodě v letošní sezóně, bronz za míč a celkové druhé místo získala Eliška Opletalová.

Obruč, stuhu a volné náčiní měly na programu seniorky. S chutí zacvičila své sestavy Michaela Šlosarová. Nejlépe ohodnocený výkon v sezóně předvedla se stuhou a kužely, stříbro získala za obruč. Díky Šlosarové zůstalo prvenství prestižní kategorie dospělých na domácí půdě.

V neděli na koberec nastoupilo 95 závodnic, které si poměřily síly ve dvojboji sestav kategorií základního a kombinovaného programu Přerovská stužka 2015. Domácí oddíl reprezentovalo 16 závodnic.

Zlato získala Olívie Dočekalová, bronz v kategorii kombinovaného programu Anna Pecháčková a Zuzana Kovářová.

Přípravu všech 23 domácích závodnic startujících na obou soutěžích a základní podíl na úspěšném víkendu má realizační tým ve složení Iva Otáhalová, Ivana Bořutová, Naděžda Švrčková, Alice Otáhalová a baletní pedagog Dana Lečbychová. (ota)