Celkem 24 přerovských moderních gymnastek se naposledy vydalo do Brna, Českých Budějovic, Veselí nad Moravou a Vyškova k závodům oblastního přeboru a pohárovým kláním.

Naděje nejmladší ročníků 2009 a 2007 se představily ve skladbách bez náčiní. Děvčata sbírala zkušenosti, na obastním přeboru už vystoupala na nejvyšší stupínek.

Také mezi trojicemi má kategorie nadějí nejmladších své zastoupení. Na medaile dosáhly Nela Hasoňová, Hana Horáčková a Eliška Zbožínková na přeboru Severomoravské oblasti. Podobně si vedly i juniorky Ema Poláková, Lenka Hanzlíková a Anna Pospíšilová.

Nejvíce se dařilo seniorkám Martině Jemelkové a Zuzaně Kovářové. „Potvrdily svou technickou úroveň a ziskem druhého místa na oblasti a dvou stříbrných kovů z Veselí a Brna se staly nejúspěšnějšími reprezentantkami podzimu," uvedla hlavní trenérka Iva Otáhalová.

Kategorii nadějí starších nyní čeká zmiňované mistrovství republiky. Dle trenérky Otáhalové zatím spíše ladí formu. Děvčata vystupují ve složení Kristýna Dostálová, Stela Dočekalová, Denisa Karasová, Markéta Lukšová, Gabriela Šrabalová a Kateřina Vařáková.

„Kolektivu mladých gymnastek se v letošní sezoně nedaří najít optimální formu přes velkou snahu realizačního týmu. Nejvyrovnanější výkon podaly na Kohoutovickém Mantila Cupu v Brně, umístění na ostatních soutěžích je odrazem velké chybovosti v obou provedeních," uzavřela Iva Otáhalová.