Výkony nadějí mladších mají stoupající tendenci v hodnocení sestav. Markéta Lukšová dovezla osmé místo z Brna, ve Vyškově se probojovala do finále, kde skončila devátá. Gabriela Škrabalová se věnuje moderní gymnastice teprve druhým rokem, píle a snaha ji však posouvá výkonnostně velmi rychle vpřed. Má na svém kontě čtvrté a jedenácté místo z Brna a Vyškova.

Obruč, míč a sestava bez náčiní letos doprovází kadetky mladší. Zvládnutí techniky nového náčiní, tedy míče není otázkou pár měsíců, přesto dívky statečně bojují. Kristýna Dostálová si dovezla čtvrté místo z Jarního poháru v Brně. Ve Vyškově pěkně zacvičila obruč, ale míč jí utekl za plochu po nechycení rizika. Dostálová tak brala diplom za desáté místo.

Kateřina Vařáková předvádí na jaře doposud nejlepší výkony ve své závodní kariéře. Poháry za druhé místo si dovezla z Goodwill Cupu v Praze, Ajur Cupu v Hradci Králové a soutěže O pohár města Vyškova. Top výkon předvedla také v Praze, kde z 26 startujících ohodnotili rozhodčí sestavu bez náčiní za 10,4 a obruč 9,650.

Do popředí výsledkové listiny se v kadetkách starších letos úspěšně dostává čtrnáctiletá Sára Zbožínková. Kromě závodu ve Vyškově, který se jí nepovedl, uspěla na Jarní sněžence (desáté místo) a připsala si také čtvrté místo na Ajur Cupu. Tréninkový výpadek z důvodu nemocí zbrzdil Magdalénu Uvírovou. Výkon i jedenácté a čtrnácté místo jsou za možnostmi závodnice.

Eliška Opletalová s novým programem

Velmi silná konkurence je letos v kategorii dorostenek. Zkušené závodnice doplnily mladší ročníky, a prosadit se na nejvyšší posty na každé soutěži tak lze pouze bezchybným výkonem. Předepsané kužele a míč doprovází ještě volné náčiní. Kompletně nový závodní program má připravený Eliška Opletalová. Předvést všechny sestavy v plné kráse se jí však zatím nedaří, ovšem dílčí úspěchy – stříbrný míč v Praze a bronzové kužele z Vyškova, dávají naději na světlejší zítřky.

V Brně, Hradci Králové a Praze své výkony předvedla i Michaela Šlosarová v kategorii seniorek. Stříbrný pohár za dvojboj sestav s kužely a obručí si dovezla z Goodwill Cupu. V Hradci Králové se díky zlepšenému osobáku umístila na třetím místě.

Přerovské moderní gymnastky nyní čekají boje na oblastním přeboru v Havířově, kde se rozhodne, zda výkony budou stačit na postupové limity pro republikové soutěže. (ota)