Přerovský klub reprezentovalo trio gymnastek Magdaléna Uvírová, Eliška Opletalová a Michaela Šlosarová.

V odpolední části nastoupily na koberec s obručí a kužely kadetky starší. V početném vyrovnaném startovním poli 46 závodnic předvedla Magdaléna standardní výkon v sestavě s kužely /8,45/, obruč byla zbytečně nervózní /8,25/, bodové hodnocení 16,70 znamenalo 24. místo a osobní umístění v republikové výsledkové listině v kariéře závodnice. Suverénní vítězkou a očekávaně na stupních vítězů skončila Metodijeva ze Sokola Praha VII /32,9/ před oddílovou kolegyní Janouškovou /29,70 a Plchovou z Vyškova /28,75/.

Míč a stuha doprovázely v neděli na ploše elegantní závodnice kategorie dorostenek. Za výrazné hlasité podpory přerovských fanoušků bojovaly obě závodnice jako lvice. Eliška předvedla obě sestavy míč /10,05/ a stuhu /9,95/ suverénně nejlépe z celé sezony a po odstoupení zranivší se Nohelové z Vyškova postupovala do finále z třetího místa.

Přišla na řadu obruč – top náčiní závodnice, ale spolu s ní i předtucha, že nevydrží síly, vzhledem ke zdravotním problémům. Bohužel se naplnila. Poslední riziko, vysoké vyhození náčiní, tři kotouly a chycení na zemi do rotace bez pomoci rukou nevyšlo, ztráta náčiní a srážka 1,2 bodu odsunula závodnici na šestou pozici. Čtvrtý nejlepší míč, pátá stuha v poli startujících je výborný výsledek, za který nemusí být závodnice zklamaná, především předvedený výkon zahřál u srdce fanoušky i trenérky.

Druhým želízkem v soutěži byla na startu naše Míša, která má na kontě z víceboje již dva nejvyšší tituly a stříbro z vrcholných domácích soutěží. První náčiní stuhu zvládla na výbornou /10,60/ a excelentní míč s nejvyšší známkou soutěže /11,25/ zajišťoval bodový náskok do finálové části.

Rizikový úvod sestavy, vyhození kužele bez zrakové kontroly hodnocený v choreo-grafii jako mistrovství jsme po konzultaci nechali nezměněný, ale to bylo jediné zaváhání, které zradilo z celého trojboje sestav. Poté Míša zkoncentrovala fyzické i psychické síly a dokončila kužele s třetím nejlepším hodnocením provedení finálové části.

Finišující soupeřky Korytovou z Milevska /31,55/ a Švédovou z Chodova /30,15/ nechala za sebou ve výsledkové listině s půlbodovým náskokem /32,05/. Titul Mistryně České republiky ve víceboji kategorie dorostenek je ve správných rukou a již potřetí putuje domů do Lipníka spolu se zlatými kovy za stuhu a míč.

Na vrcholné domácí akci jara přerovské závodnice opět skvěle reprezentovaly město Přerov, svůj klub a v neposlední řadě práci celého realizačního týmu. (io)