Vítězem soutěže se stal Uherský Brod, který v posledním zápase o postup do 2. ligy doma před vyprodanou halou porazil rezervu prostějovských Or­lů.

Zápas s Olomoucí měl vyrovnaný průběh, Lipník sice prohrával po poločase 31:37, ve třetí čtvrtině ale zabral a do posledního dějství šel s pětibodovým náskokem. Závěrečná část hry však domácím vůbec nevyšla, nakonec tak odešli poraženi.

„V utkání byla bohužel znát slabá tréninková morálka většiny klíčových hráčů v posledních týdnech. Zejména na útočné polovině to bylo z naší strany velké trápení. Rozhodující byla poslední čtvrtina, ve které soupeř projevil více psychických sil," zhodnotil rozlučku se sezonou kapitán Lipníku František Školoudík.

Čtvrté místo je pro něj splněným cílem, klíčový rozehrávač však pomýšlel i na vyšší příčky.

„Předsezonní cíl, kterým byl postup do elitní čtyřky soutěže, jsme sice splnili, ale vzhledem k tomu, že jsme se letos scházeli velmi často v dobré kvalitě i kvantitě, mohl z toho být i lepší výsledek. Chyběla nám lepší organizace hry a mnohdy i disciplína. Pokud zlepšíme tyto aspekty a udržíme stávající docházku, možná se lepšího výsledku dočkáme už příští rok," řekl závěrem autor největšího počtu bodů lipnického celku v sezoně.

BK Lipník nad Bečvou – SK UP Olomouc B 60:71 (17:20, 31:37, 46:41)

Body Lipníku: Sedlařík 24, Školoudík 19, Bagar 8, Sedláček 5, M. Pospíšil 4.

Konečná tabulka skupiny o 1. – 4. místo

Tabulka