„Jsme z toho všechny nadšené. Dá se říct, že za ty roky držíme bednu, takže jsme rády, že jsme se konečně někam posunuly," řekla mimo jiné i členka bronzového týmu české reprezentace z mistrovství svě­ta.

Gratuluji k ocenění, jak se vám dnešní galavečer líbil?

Byl moc pěkný, musím pochválit hlavně moderátora (Radka Šilhana, pozn. red.), který byl naprosto úžasný.

Co říkáte na vaše úspěchy, čekala jste to?

Jsme z toho všechny nadšené. Dá se říct, že za ty roky držíme bednu, takže jsme rády, že jsme se konečně někam posunuly. Mého umístění v jednotlivcích si strašně vážím, popravdě jsem to vůbec nečekala.

Jak jste se vůbec ke kuželkám dostala?

My to máme v rodině, takže přes maminku. Začala jsem ve čtrnácti. Pak jsem to ještě začala kombinovat, protože jezdím taky závodně na koni.

A co máte radši, koně nebo kuželky?

Je to úplně stejné. Říká se, že nemůžete sedět zadkem na dvou židlích, ale nejde se ani jednoho vzdát (usmívá se).

V kuželkách vám to letos jde, zatím jste v družstvech s Přerovem ve vedení první ligy, podaří se urvat titul?

Máme teď docela náročné rozlosování, hrajeme pět zápasů s týmy z první šestky. Na špičce je rozdíl dvou bodů, takže teď už jen to udržet.

Jaké faktory rozhodují při vašich zápasech, dá se třeba taktizovat?

Dá se taktizovat. Když přijedeme někam jako hosté, tak odevzdáváme sestavu jako druzí. Když sledujete průměry a víte, jak kdo hraje, tak se dá stavět hráčky vlastně na soupeře. Záleží třeba i na tom, že ne každá hráčka psychicky vydrží. Někdo je dobrý na rozjezd, někdo na konec.

S týmem Přerova jste si vloni zahrály i evropský pohár, kde jste vybojovaly čtvrté místo. Jak jste se vlastně na evropskou scénu dostaly?

Probojovali jsme se tam díky tomu, že udržujeme každý rok nějaké místo na bedně. Když jedete z prvního místa, tak je to světový pohár, ze druhého evropský a ze třetího pohár NBC, kam se dostane i vítěz poháru České kuželkářské asociace.

Vy sama jste dokonce členkou české reprezentace. Jaká jsou zde kritéria pro nominaci?

Je to o tom, jak hrajete a jestli si vás někdo všimne. Pořádají se i různé kontrolní starty nebo mezistátní utkání, kam vás nominují a buď pošlou dál, nebo ne.

Jak jste na tom s reprezentováním letos?

Nedávno jsem dostala pozvánku na kontrolní start do Třebíče, které se týká mistrovství světa jednotlivců. Záleží ale na tom, jestli se zadaří a jestli se mi tam podaří ze zdravotních důvodů dostat. Ten kontrolní start je po oficiálním konci první ligy. Pak je mistrovství republiky jednotlivců, pak ještě mistrovství republiky dvojic. Pokud se nám to podaří, tak i finále poháru kuželkářské asociace.

Zahrála jste si s reprezentací na mistrovství světa, kde jste vybojovaly bronz. Vzpomenete si na nejlepší zážitek?

Zážitků bylo opravdu mnoho (směje se). Musíte to brát tak, že je to ženský kolektiv, který má své pozitivní a negativní stránky (usmívá se). Musím říct, že nejlepší na tom všem je ta atmosféra.

Jaké jsou vaše nejbližší cíle?

Pro nás je teď určitě prvořadé vyhrát s Přerovem titul a jet díky tomu na světový pohár.