„Našim hráčům a hráčkám se dařilo. Mezi mladšími žačkami byla nejúspěšnější Lucie Slaměníková, která vybojovala stříbro ve čtyřhře a bronz ve dvouhře. Nina Minarovičová se umístila ve čtyřhře na třetí příčce,“ uvedla manažerka TK Precheza Přerov Daniela Huťková.

„Mezi mladšími žáky byl nejúspěšnější Václav Hrubý, který se stal oblastním přeborníkem ve dvouhře a zajistil si tak přímý postup na mistrovství České republiky. Adam Horák přidal dva bronzy, jeden ze dvouhry a druhý ze čtyřhry,“ dodala Huťková.

Mezi dorostenci se nejvíce dařilo Martinu Machalovi, který se stal dvojnásobným oblastním přeborníkem. „Další z našich dorostenců Michal Glocman vybojoval bronz ve čtyřhře. Mezi dorostenkami se dařilo Adéle Moravcové a Rozálii Dohnalové, obě se probojovaly až do semifinále dvouhry a Adéla Moravcová přidala ještě bronz ze čtyřhry,“ uzavřela Daniela Huťková.

NOSKOVÁ VE FINÁLE MEZI ŽENAMI

Znovu o sobě dala vědět také talentovaná Linda Nosková. Teprve patnáctiletá přerovská tenistka se probojovala do finále celostátního turnaje žen kategorie A. Nestačila pouze na Zuzanu Zálabskou. Zkušená 34letá hráčka domácích Pardubic zvítězila 7:5 a 6:0.

Přerovský klenot, který během koronavirové pauzy na kurtech TK Precheza brousil i bývalý trenér Tomáše Berdycha či Karolíny Plíškové Tomáš Krupa, si na cestě do finále připsal cenné skalpy dalšího talentu Denisy Hindové i zkušených Gabriely Horáčkové či Slovenky Jany Jablonovské.