Hlavními pořadateli jsou agentura ČOK CZ s.r.o., DENÍK, města a kraje a v neposlední řadě Česká unie sportu.

Cílem tohoto mimořádného projektu je ocenění sportovců a nejlepších sportovních výsledků dosažených v jednotlivých okresech a krajích České republiky za předchozí rok.

Ocenění mládeže, dospělých, jednotlivců i kolektivů, handicapovaných sportovců, kategorie masters, poděkování trenérům, cvičitelům, ale také připomenutí činů fair play či uvedení sportovních legend do síně slávy.

Vyhlášení probíhá vždy v období prosinec až duben a akce se konají pod záštitou hejtmanů, primátorů a starostů z jednotlivých měst a krajů.

Díky dlouholeté tradici a prestiži anketa získala významné místo mezi různými anketami pořádanými v ČR a také je zařazena mezi nejprestižnější pořádané akce v jednotlivých regionech.

Moderátor Eurosportu

Kromě špičkových sportovců jednotlivých regionů, mezi nimiž nechybí olympionici, mistři světa, mistři Evropy a republiky, se pravidelně akce účastní také zástupci městských a krajských úřadů, poslanci Parlamentu ČR, senátoři ČR, členové vlády ČR, přední sportovci současnosti i minulosti, zástupci významných podniků, úspěšní podnikatelé a řada dalších významných hostů.

Slavnostní večer má vždy bohatý doprovodný program, kde nechybí přední umělci.

V průběhu let vystoupili například Ilona Czáková, Marcela Holanová, Monika Absolonová, Helena Zeťová, Jiří Zoniga, Olga Lounová, Bohuš Matuš.

V letošním roce se oceněným sportovcům a divákům na pódiu představí Marián Vojtko, Michaela Nosková, Kamila Nývltová, Josef Vágner, Bek Ofis, přední artisté i řada místních doprovodných programů vybraných ze sportovních oddílů a kroužků.

Jako moderátoři se vystřídají Ondřej Krátoška (Eurosport) a Radek Šilhan (Prima Cool).

Samozřejmostí je poutavá scéna, špičková technika a profesionální produkční tým.

20 tisíc diváků

Zpestřením bude jistě také prezentace služeb a produktů z řad našich partnerů v předsálí.

Například společnost UNITED BRANDS si pro návštěvníky připravila ochutnávku francouzských vín a nejlepšího kořeněného rumu.

Díky zajímavému programu a nejvyšší kvalitě celé akce je pravidelně zaplněna kapacita všech sálů.

Všichni zájemci o účast na galavečeru mohou získat jen několik volných vstupenek, a to ve většině případů v okresní redakci Deníku.

Přímo se slavnostních večerů zúčastní 20 000 diváků a další statisíce čtenářů se o přípravách akce, dosažených výsledcích i o samotném průběhu slavnostních večerů dočtou na stránkách DENÍKU v rámci široké mediální kampaně, která vždy probíhá od listopadu do dubna.

Čtenářům budou také představeni a prezentováni všichni reklamní partneři, a to opakovaně jak před akcí, tak po akci.

Nominujte a získejte volnou vstupenku

Čtenáři Deníku mají šanci nejenom získat volnou vstupenku na akci, ale také se mohou zapojit do hlasování a rozhodnou o vítězi kategorie Sportovní hvězda Deníku.

Nominace i hlasovací kupon najdete v tištěném vydání vašeho regionálního Deníku.

Všechny bližší informace o místě konání, doprovodném programu, pozvánkách, vstupenkách, výsledcích a bohatou fotodokumentaci najdete na webu www.nejuspesnejsisportovecroku.cz

Své návrhy do jednotlivých vyhlašovaných kategorií můžete zasílat do pondělí 10. února na e-mailovou adresu redakce sport.prerovsky@denik.cz.

Jaroslav Pazdera, ČOV