„Radši bych vyhrávala a byla někde v průměru,“ skromně se usmívá smečařka, která v posledním utkání nasázela favoritovi z Olomouce dvacet bodů. Nakonec to přes sympatický výkon nestačilo ani na zisk sady.

Evo, dnes to hlavně v prvním setu vypadalo nadějně, proč jste nakonec nezískali ani set?
V nevhodnou dobu jsme si vybrali chvíle na chyby. My se celý set držíme, ale pak přijde koncovka, soupeř odskočí na dva nebo tři body. Jsou zatím naše hloupé chyby. Pak už jsme to nedotáhli, škoda.

Proč chyby přišly? Může za to smůla nebo nedostatek zkušeností?
Chvilkami i smůla. Ale v Olomouci jsou taky zkušenější hráčky, které mají víc odehráno. I tak je ale naše hloupost, že jsme neplnili to co jsme celý set měli. To se nám vymstilo.

Olomouc nicméně hraje evropské poháry, vloni ovládla Český pohár. Může pro vás být motivací, že jste ji alespoň trošku potrápili?
Jsem určitě ráda, že jsme hráli takový volejbal. Soupeř byl favoritem, my jsme jej chtěli potrápit, což se, myslím si, povedlo. Jen škoda, že to mohlo být delší a zajímavější.

Poslední setkání v červnu letošního roku na fotbale v Uherském Hradišti. Na snímku Petr Huťka, Jana Novotná a Zdeněk Zemek ( majitel fotbalového klubu FC SLOVÁCKO)
Jana Novotná v Přerově zanechala výraznou stopu


Vám se daří i v individuálních statistikách, co na to říkáte?
Je to sice hrozně hezké, ale říkala jsem to i vloni. Radši bych vyhrávala a byla někde v průměru. Já hlavně doufám, že to, že se mi daří, bude na hřišti vidět čím dál více a přinese nám to nějaké body.

Jaká je vlastně atmosféra uvnitř nového mladého týmu?
Atmosféra v týmu je parádní. My jsme všechny zhruba stejně věkově, takže si rozumíme. Myslím, že tohle by nám mohlo pomáhat se zlepšovat a doufám, že to tak i bude.

V sobotu vás doma čeká důležitý duel se Šternberkem. Půjdete si pro výhru?
Chtělo by to vyhrát. Podle mě to tam bude hodně vyrovnaný zápas. Budou právě rozhodovat takové maličkosti, které tentokrát budeme muset zvládnout my.

Makena Schoene
Přerov? Skvělé místo, žiju tady svůj sen, říká americká zubřice Makena

EVA SVOBODOVÁ

Narozena: 6. května 1997 (20 let)
Pozice: smečařka
Výška: 180 cm

Sezona 2017/2018:
Počet utkání: 7
Počet setů: 25
Body: 123 (2. v extralize)
Úspěšnost útoku: 39 %
Bloky: 21 (4. v extralize)