Milostivá Vltava však mladým závodníkům Spartaku Přerov v sobotním krásném letním dnu i v propršené neděli přinesla pořádnou útěchu před nástupem do školy.

Skvělou sezonu korunoval na trati 2000 metrů mladší benjamínek Vojtěch Macháček na kajaku v jednotlivcích dalším triumfem.

Na deblkajaku s kojetínským Miroslavem Kapounem jim pak vítězství smolně uniklo až v samotném závěru a museli se spokojit se druhým místem.

Smůla na stejnou vzdálenost postihla i kajakáře Jana Macháčka mezi staršími benjamínky, který vyjížděl do poslední obrátky jako třetí, avšak zvrátil svou loď a medaile mu doslova uplavala.

Benjamínka Gabriela Hermély na dvou kilometrech bodovala na singlkajaku 11. příčkou. Velmi překvapivě pak získala stříbro ve dvojicích s Hanou Menšíkovou z Olomouce.

Záda všem soupeřům ukázali deblkanoisté Dominik Skopal a Martin Večerka v závodě žáků na 5 kilometrů. V jednotlivcích navíc Večerka ke zlatu přidal bronzovou medaili a Skopal dopádloval šestý.

Na deblkajacích dokončily žačky Veronika Solařová a Kateřina Michalczyková pětikilometrovou trať jako třinácté a Kristýna Špalková a Veronika Vařáková jako šestnácté.

Dorostence Josefa Havlíka čekala porce 8600 metrů a na kánoi mezi jednotlivci se s ní vypořádal bronzově.

Malinkatý krůček mu k cennému kovu chyběl na deblu s Antonínem Hrabalem z Kojetína, se kterým zůstali těsně pod stupni vítězů.

Pro přerovské rychlostní kanoisty letošní sezona ještě nekončí a v drahách se představí na pražské Spartě. Havlíka pak čekají ještě zahraniční regaty. Nejprve bude reprezentovat Českou republiku v Piešťanech v závodě Olympijských nadějí a po té odcestuje s výběrem Moravy do italské Savony. (cub)