Závodníci z osmnáctičlenného týmu vedeného triumvirátem Tomáše Csomy, Jaromíra Pokorného a Jaroslava Zajíce vystoupali celkem třiadvacetkrát na stupně vítězů a na krk si pověsili čtyři zlaté, dvanáct stříbrných a sedm bronzových medailí.

Největší úspěchy Přerované zaznamenali na trati 1000 metrů. Titul mistra ČR vybojovali na kánoi dorostenci Josef Havlík mezi jednotlivci a s Jiřím Přikrylem ve dvojici a v jednotlivcích rovněž veterán Jaromír Pokorný. Havlík a Přikryl s Danielem Zubíkem společně s Janíkem z Ostrožské Nové Vsi přidali ještě stříbro na čtyřkánoi. Za zmínku stojí i čtvrté místo Zubíka s Janíkem ve dvojicích a osmá příčka Zubíka na singlu.

Na poloviční vzdálenost nejcennější kov přerovské výpravě utekl, těsně pod vrcholem zůstalo pět posádek. Svou sbírku medailí rozšířili Havlík na singlu i na deblu s Přikrylem a veterán Pokorný ve dvojici s Marcelem Maříkem. V dorostenkách se radovala kanoistka Barbora Kučerová ve dvojici s Malou z Kojetína a benjamínci Jan Macháček a Zdeněk Mach na deblkajaku.

Bronz si vysloužili benjamínci Martin Večerka na čtyřkánoi, Vojtěch Macháček na kajaku v jednotlivcích i ve dvojici s Kapounem z Kojetína a Michaela Handlová s plzeňskou Nuličkovou na deblkajaku. Stupně vítězů těsně unikly čtvrtým Večerkovi na singlkánoi i na deblu s Hatlákem z Ostrožské Nové Vsi a Janu Macháčkovi na kajaku v jednotlivcích. Pro pěkné páté místo si dopádlovali singl kanoisté Zubík a Kučerová a kajakářka Handlová.

Na nejkratší sprinterské trati na 200 metrů opět vyhrávali také přerovští závodníci. Zatímco Vojtěch Macháček v jednotlivcích svou kariéru úspěšně začíná, Mařík oprášil své rychlostní vlohy. Oba však svými nečekanými triumfy mile překvapili. Další stříbro získali na kánoi Havlík a Pokorný v jednotlivcích a Kučerová na deblu s Malou a na kajaku Jan Macháček na singlu a spolu s Machem i ve dvojici. Handlová s Nuličkovou na deblkajaku pak zopakovaly třetí příčku. Smolně opět bramborově dokončil sprint Večerka na singlkánoi.

„Velmi si vážím výkonů a výsledků svých svěřenců. Doufá, že je medaile a veleúspěšná vystoupení na mistrovství ČR i v budoucnu namotivují k tréninkové píli," pověděl šéftrenér Tomáš Csoma.(cub)