„Je to pro nás prestižní zápas už z toho důvodu, že se bude jednat o jubilejní sté utkání, které v nejvyšší soutěži odehrajeme," pověděl Richard Buček, předseda klubu Sokol HC Přerov.

„Na soupeře jsme se připravovali s předstihem. Měli jsem video-přípravu a také specifické tréninky zaměřené na obranu a útok. V samotném zápase musíme dát pozor na největší tahouny soupeře," pokračoval.

Sokoli jsou si vědomi síly hranického týmu. „Bude to velmi těžké utkání, ale rádi bychom navázali na loňská vítězství a konečně bodovali," řekl asistent trenéra Jiřího Závodníka.

Z pracovních důvodů se v pohárovém zápasu ve Vsetíně neobjevila brankářská jednička Hranic Josef Kučerka, ten však bude stejně jako už hrající Martin Stržínek na neděli k dispozici.

„Od svazu jsme dostali povolení, takže Martin může už hrát," potvrdil kouč družstva Cementu Libor Hrabal.

Lodivod aktuálně druhého týmu tabulky prozradil, že několik jeho svěřenců má určité zdravotní problémy.

„Radim Brož leží od úterý s horečkou, Jakub Šíra, který nedohrál už předchozí zápas, má zraněný kotník, Petr Magrla má naraženou patu a Zdeňka Čadru trochu trápí rameno. Věříme však, že všichni budou na neděli k dispozici a budeme tak stoprocentně připraveni," dodal.

Cement může jít do čela tabulky

Přerovu se aktuálně nedaří, avšak samotný Libor Hrabal to nebere jako zásadní výhodu.

„Je to derby, kde každý chce ukázat to nejlepší. Myslím si, že Přerov bude chtít zopakovat výsledky z minulého roku, kdy nás dvakrát porazil. Máme jim co vracet, chceme letos minimálně dvakrát zvítězit," řekl.

Hraničtí se stejně jako i na každé jiné soutěžní utkání důkladně připravovali.

„Bude však záležet, jak na tom budeme se zraněnými, podle toho se budeme snažit samotnou taktiku přizpůsobit. Samozřejmě budeme reagovat na hru soupeře a také podle vývoje utkání. Musíme si dávat pozor na Martina Kavku, který je jejich nejlepším střelcem. Pokud nám bude dělat nějaké problémy, tak na něj půjdeme osobní obranou," prozradil.

Zároveň potvrdil, že to opravdu nebude ledajaký zápas.

„Samotné derby je samozřejmě něco trošičku výjimečného. Na utkání se samozřejmě těšíme. Je pro nás motivací i vzhledem k tomu, že pokud se nám případně podaří zvítězit, tak se můžeme vzhledem k zápasovému volnu Brna vyhoupnout na čelo tabulky," nastínil závěrem jasnou motivaci Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice.