V Otrokovicích se totiž bez nadsázky běžela v tropických vedrech „česká verze“ nejnáročnějšího závodu světa. Moraviaman přilákal českou špičku a Jaroslav Hýzl ve své kategorii nikomu nedal šanci.

Stal se tak mistrem republiky v dlouhém triatlonu v kategorii 45 – 49 let. Co víc, před sebe pustil pouze výrazně mladší závodníky a moc jich nebylo.

Absolutní patnácté místo je zkrátka obdivuhodné a jen potvrzuje slova železného muže o jedné z nejlepších forem své závodní kariéry.

„Nebylo to zlé, říkal jsem si, že jsem mistrem republiky starších pánů,“ smál se Jaroslav Hýzl, úspěch ale nezlehčoval.

„Musím říct, že mi to udělalo radost. I to, že už na druhý den jsem se mohl jít proběhnout a tělo nějak netrpělo. Byl to pro mě příjemný, i když vůbec ne jednoduchý závod,“ prozradil osmačtyřicetiletý borec.

V Otrokovicích se běžela tradiční „ironmanská“ trať. Přesně 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a na závěr maraton. Tedy běh na 42,2 kilometru. Jaroslav Hýzl tohle vše zvládl v čase 9 hodin 47 minut a šest sekund.

Celkový vítěz Lukáš Krpec doběhl do cíle za 9 hodin 1 minutu a osmnáct vteřin s poměrně pohodlným náskokem před ostatními.

Ironman na Havaji čeká Hýzla až 14. října. Formu ale časuje ideálně a závodit jej momentálně očividně baví. Triatlonová sezona je v plném proudu.

„Na Pálavě pojedu závod seriálu Českého poháru ve středním triatlonu. Pak mě čeká i závod v Praze. Potom se na tři týdny zaměřím na trénink, dám si polovičního Ironmana v Zell am See. A pak už jen zvládnout Havaj,“ pousmál se přerovský triatlonista závěrem.