Jenže poté nedovoleně zastavil hosty při posledním útoku pivot Vaculík, podle pravidel nemohlo následovat nic jiného než diskvalifikace faulujícího, a protože zbývalo méně než 30 vteřin do konce, zahrávali hosté sedmimetrový hod.

Chyběly centimetry a brankář Žeravic Magrla bystřického střelce vychytal, míč však smolně doskákal do sítě asi vteřinu před koncem. Do 3. kola, kde už na druholigové Žeravice mohl čekat i extraligový soupeř, postoupila Bystřice.

„Bystřice hraje vrch první ligy, zahráli jsme dobře. Včera jsme navíc odehráli ještě předehrávané kolo druhé ligy. Já bych to viděl pozitivně,“ řekl přes prohru trenér domácích Lubomír Lukačovič.

Chyběly síly i nové posily

Jeho tým o den dříve úspěšně vstoupil do ligy domácí výhrou 21:20 nad Polankou nad Odrou, kterou vede Rastislav Trtík, veleúspěšný kouč s obrovskými zkušenostmi ze zahraničí.

„Asi jsme to už v závěru fyzicky nezvládli. S Polankou jsme včera odehráli těžké utkání. Nemáme takovou lavičku jako soupeř. Navíc nám chyběli někteří důležití hráči,“ ohlížel se Lukačovič.

Na rozdíl od 1. kola nehrála velká posila – Lukáš Kubeša z Hranic. Obrovskou sílu pak mají Žeravice v bráně. Kromě bývalého brankáře Cementářů Karla Magrly přišel také z Hranic Petr Mikulenčák. Z Kopřivnice pak mohou pomoci David Jonák, David Zima a další gólman, který okusil i nejvyšší soutěž, Petr Chalupa.

„Myslím si, že kluci se hodně zlepšili, mají srdíčko a je to celkem dobrý kolektiv. Stavíme to na brankářích a obraně,“ má jasno Lubomír Lukačovič.

Ve 2. lize budou chtít Žeravice po loňském posledním místě tentokrát mít jistotu záchrany. A možná se i pokusí o posun do vyšších pater tabulky.

„Cílem je se zachránit. Věřím, že nebudeme mít takové potíže jako vloni. Důležité ale je, aby byli kluci zdraví. Půjdeme zápas od zápasu, když se bude dařit, tak cíle budeme postupně zvyšovat,“ uzavřel trenér SK Žeravice.

SK Žeravice – HK Bystřice pod Hostýnem 26:27 (15:14)

Nejvíce branek: Bajer 7/2, Herda 7/1, Kobliha 5 – Tiller 7, Salvet 5/1, Palát 4. Rozhodčí: Pernička, Tůma. Branky ze 7m hodů: 3:2. Vyloučení: 6:6. Diváci: 89.

Roman Pšurný
Zubři připravili Trhačům sedmigólový výprask