Hosté odjížděli na horkou půdu Baníku bez zraněného Michala Hradila. Navíc Radima Kovaříka sužovala horečka. „Věděli jsme, že to bude hodně těžký zápas. Chtěli jsme uhrát co nejlepší výsledek," říká Richard Buček, asistent přerovského kouče.

Sokoli byli Karviné v úvodu více než vyrovnaným soupeřem a ve 12. minutě dokonce vedli 6:9. Jenže poté přišla desetibranková smršť domácích. „Soupeř měnil obranné systémy, při rozestavení 6–0 zahustil prostor, my jsme párkrát ukvapeně vystřelili, trefili jen bloky a šňůra domácích byla na světě," vysvětluje.

Karviná své vedení do poločasu ještě navýšila na 24:14 a po změně stran už jen kontrolovala průběh utkání. Konečný výsledek se nakonec zastavil na skóre 40:29. „Potvrdila se aktuální forma obou týmů. Doplatili jsme především na naše technické chyby," hodnotí Richard Buček.

Přerovští trenéři dali prostor všem hráčům. Nejvíce se pak střelecky dařilo devítigólovému Martinu Kavkovi a Robertu Plškovi, jenž konto soupeře zatížil osmi přesnými zásahy.

„Do zápasu se zapojili všichni hráči. Pravidelně jsme střídali, abychom to uběhali. I když ne vždy se dařilo, hráči bojovali o co nejlepší výsledek, což se cení," dodal.

HCB OKD KARVINÁ – SOKOL HC PŘEROV 40:29 (24:14)

Nejvíce branek: Vančo 6, Chudoba 6, Krahulec 6, Kalous 5 – Kavka 9, Plšek 8, Pernička 5.

Sedmimetrové hody: 1/0 – 0. Vyloučení: 3:0. Rozhodčí: Novotný, Samek. Diváci: 380.

Sestava a branky Přerova: Štolcar, Vydra – Zemánek 3, Rob. Buček, Plšek 8, Zedek 1, Kopal, Kavka 9, Kovařík 1, Valášek 2, Pernička 5. Trenér: Miroslav Frank.

Další souboj absolvují přerovští házenkáři v neděli ve své hale, ale tentokrát netradičně až v 16.30 hodin, kdy přivítají mistrovskou Duklu Praha. Hned na druhý den pak zajíždějí do Jičína.