Tentokrát ale Přerované skutečně dominovali, bohužel jen půlku zápasu.

„Byl to zápas dvou poločasů. První poločas byl z naší strany výborný. Vše fungovalo hlavně v útoku, vypracovali jsme si pěkný náskok. Bohužel jsme tentokrát ale nezvládli nástup do druhého poločasu," řekl trenér Sokolu Richard Buček.

„Nezvládli" je možná slabé slovo. První desetiminutovku Přerov prohrál o více než deset branek. Plzeňská rezerva pak svůj náskok ještě navýšila a nebylo co řešit. Konečné skóre je asi pro hosty až příliš kruté. Alespoň vzhledem k první půli.

„Druhou půlku jsme nezvládli našimi chybami, zhoršila se i střelecká potence. Soupeř tam měl hodně brejků. My zase hodně nepřesností a neproměněných šancí. Je pravda, že Plzni dobře zachytal brankář," vysvětloval výkonnostní propad trenér Přerova.

Sokoli mají navíc velice úzký kádr, v možné ztrátě sil ale Buček problém nevidí.

„Je to už spíš asi o hlavách, není to jen o výkonech. Říkáme si, čeho se máme vyvarovat. Soupeře jsme ale zase zvedli svými chybami, když už na něm po poločase ležela deka. Plzeňských bylo víc, mohlo to hrát nějakou roli. Určitě ale ne naše únava. Mladší hráči se neumí ještě vyrovnat s tím, když se něco nedaří. Je potřeba se s tím poprat," uvedl na závěr Richard Buček.

„Už jsme začali vyhrávat poločasy, tak snad alespoň jednou vyhrajeme i celý zápas," doplnil lodivod přerovských házenkářů.

Pokusit se o to mohou už v sobotu. Do Přerova dorazí házenkáři Bystřice pod Hostýnem.

Talent Škoda JS Plzeň B – Sokol Přerov HC 43:30 (15:19)

Nejvíce branek: Rom 9, Matoušík 8, Mandaus 7 – Hradil 12/5, Buček 7, Jaroš 5.

Rozhodčí: Barták, Čapek. Vyloučení: 1:0. Sedmimetrové hody: 2:5. Diváci: 48.