O vítězi nebylo pochyb už od samotného začátku. Gumárny po čtvrt hodině vedly už 16:5, první poločas byl smutným obrázkem toho, jak to momentálně s házenou v Přerově vypadá.

Poločasové skóre 8:21 z pohledu domácích vypadalo děsivě.

„První půle byla opravdu špatná. Hráli jsme bojácně, nedůrazně v obraně a nebyli jsme schopní dobře vystřelit. Z toho vyplývalo i skóre po poločase," uvedl trenér Přerova Richard Buček.

Ve druhé půli ovšem jeho svěřenci ukázali, že nejsou žádní nazdárci.

Zubří nastříleli 16 branek a zkorigovali skóre na 24:39.

Již tradičně se prosazovali Michal Hradil s Tomášem Perničkou, dobrým výkonem přispěl k vyrovnanému druhému poločasu i Robert Buček.

Gumárny nehrály tolik soustředěně a dělaly chyby v obraně, které se dařilo domácímu celku trestat.

„Nebyli jsme tolik nervózní a hráli jsme víceméně vyrovnaně. Podržel nás taky gólman Kuba. S prohrou jsme dnes počítali, je dobře, že druhou půli jsme odehráli se ctí," řekl Richard Buček.

V příštím kole jede Přerov na palubovku předposlední Litovle. Právě tam by se rád pokusil urvat první body a vymazat tak nehezkou nulu na svém bodovém kontě pro stávající sezonu.

Sokol HC Přerov – Gumárny Zubří 24:39 (8:21)

Nejvíce branek: Hradil 7/1, Pernička 7/3, Buček 6 – Řezníček 7/2, Dědek, Šustáček po 5. Rozhodčí: Kaufman, Procházka. Sedmimetrové hody: 5/4 – 2/1. Vyloučení: 4:4. Diváci: 195.