Už samotná příprava týmu před novou sezonou se nesla v kvalitním duchu. „Příprava týmu začala 22. července, kdy mužstvo absolvovalo výběhy do okolí Přerova, které byly doplněny posilovnou a bazénem. V další částí přípravy se družstvo věnovalo rychlostní vytrvalosti, na kterou navazovala příprava s míčem a souhra hráčů při obranných a útočných činnostech," upřesnil Richard Buček, předseda oddílu.

Sokoli absolvovali i několik přípravných zápasů, ve kterých prakticky vyzkoušeli nacvičené herní varianty z tréninků. „Protože cílem družstva bylo najít optimální sestavu a potřeba maximální souhry nových hráčů, absolvoval tým několik přípravných zápasů, které nebyly zaměřeny ani tak na výsledky, jako na herní činnosti týmu," pověděl Buček.

„Absolvovali jsme turnaj v Polsku, kde jsme skončili na 3. místě, v Litovli jsme skončili na 4. místě a v Bystřici p. Hostýnem na 2. místě," doplnil výčet.

Jednatele klubu potěšilo nasazení nových hráčů, kteří se během přípravy jevili v dobrém světle. „Nasazení a přístup všech hráčů bylo na velmi dobré úrovni. Na mladých hráčích byla vidět velká chuť do přípravy a snaha vybojovat si místo v sestavě extraligového týmu," zmínil.

Přerované vstoupí do nového ročníku Triglav pojišťovny extraligy s několika novými hráči. Ústřední postavou by měl být zkušený kanonýr Viktor Hastík, jenž se k Sokolům vrací po roce a půl. Zajímavostí je také to, že družstvo vstoupí do bojů s dvěma novými brankáři, kterými jsou Josef Pour a Pavel Prauzek. Posily klub získal i na post spojky. Mimo Hastíka jsou novými tvářemi Jiří Kosina, Lukáš Frančík, Josef Václavek, Jiří Kozlovský a Jan Ďurčík. Hráče na pozici zřídla doplnil David Jurečka.

Změn v týmu nastalo opravdu hodně a je otázkou, jak se s tím Přerov vypořádá. Vedení klubu zůstává s ambicemi při zemi. „Jelikož došlo k velké změně v kádru družstva, je cílem družstvo stabilizovat. Naším cílem je podávat výkony a předvádět hru, která bude zajímavá pro naše diváky. Chceme se vyhnout sestupu, respektive udržet extraligu i pro další sezónu," prozradil Buček.

První krok k úspěchu můžou Přerovští udělat už v neděli, kdy je čeká první mistrovské utkání. Družina trenéra Jiřího Závodníka se představí v Karviné. „Vstup do soutěže bude velmi těžký. I když Karviná prošla také poměrně podstatnou obměnou hráčů, zůstalo jí mnoho zkušených hráčů, kteří budou chtít dokázat, že loňské špatné výsledky byly dány pouze špatnou shodou okolností," dodal Buček.

Doma se pak Sokoli představí v neděli 15. září, kdy od 10.30 změří síly s Frýdkem-Místkem.

Soupiska pro sezonu 2013/2014

Brankáři: Josef Pour (1985), Pavel Prauzek (1987), Martin Matuška (1995).

Spojky: Filip Hardt (1991), David Kopal (1991), Jiří Kosina (1989), Viktor Hastík (1985), Lukáš Frančík (1991), Michal Hradil (1981), Jiří Kozlovský (1987), Jan Ďurčík (1992), Josef Václavek (1983).

Křídla: Kamil Zemánek (1985), David Bortl (1992), Jiří Závodník (1988), David Mužík (1991), David Študent (1991), David Jurečka (1992).

Pivoti: Robert Buček (1985), Mojmír Valášek (1977).

Trenér: Jiří Závodník.

Hráčské změny 
v kádru

Příchody: Hastík (Brno), Hardt, Prauzek (oba Ostrava), Ďurčík, Pour (oba Kopřivnice), Frančík, Kozlovský, Kosina, Jurečka (všichni host. Ostrava), Závodník (Napajedla).

Odchody: Štolcar, Pernička (oba Brno), Kavka (Plzeň), Kovařík (Bystřice p. Hostýnem), Kulišťák (Zubří), Skopal (Jičín), Vydra (Karviná).