Jednalo se o premiérové domácí zápasy Přerovanů, kteří chtěli dokázat, že v divizi stejně jako v minulé sezoně budou patřit k tomu nejlepšímu. Horní Suchá je ovšem momentálně na třetím místě tabulky a Spartaku dokázala, proč. I díky dvěma brankám Radima Klimeckého však Přerov po první třetině vedl nad týmem z Karvinska 4:2.

Domácím ale nevyšla hlavně třetí třetina, do které sice vstoupili aktivně, avšak vlastní nedisciplinovaností nakonec dvoubrankové vedení ztratili, šlo se tedy do prodloužení. To dopadlo lépe pro hosty, jejich lepší koncovka byla ve výsledku klíčová.

„Do poloviny zápasu jsme dodržovali to, co jsme si řekli, a fungovalo to. Pak jsme bránili ustrašeně, pasivně a Suchá se dostala do hry, i když šťastnými góly. Zápas blbec jsme si vyžrali až do konce," řekl po utkání hrající trenér Přerovských Petr Malina.

FBC Spartak MSEM Přerov – FbK Horní Suchá 5:6p (4:2, 1:1, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky Přerova: 2. Jurečka (Malina), 9. Klimecký (Dvořák), 17. Vlček (Hnila), 17. Klimecký, 33. Malina.

Přerov: Havlík – Hnila, Malina, Dvořák, Fafílek – Doubek, Grener, Klimecký, Roletzký, Jurečka, Vlček.

V neděli se pak Spartak utkal s Letkou Ostrava, nebylo to ale vůbec povedené vystoupení domácího mužstva. Ten po vyrovnané první a druhé třetině propadl v posledním dějství, které ztratil poměrem 1:4.

„Herní projev byl mizerný, bez nápadu, bez systému, a dal by se označit za jeden z nejhorších za poslední roky mužského týmu," uvedl dokonce na klubovém webu Spartaku Petr Malina.

FBC Spartak MSEM Přerov – FBK Letka Ostrava 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)

Branka a nahrávka Přerova: 47. Roletzký (Jurečka).

Přerov: Ceh, Raška – Hnila, Malina, Dvořák, Fafílek, Roletzký, Jurečka, Vlček, Haliak, Grener, Klimecký, Kubalík, Tesař.