Ještě před nedělní kanonádou ale přišel vyrovnaný a dramatický boj s nováčkem divize z Orlové. Přerované nakonec v sobotu díky povedené třetí třetině zápas otočili ve svůj prospěch a zvítězili 4:3.

„Protože Orlová přijela v menším počtu hráčů, postavila hru na pevné obraně a snažila se hrát přes brejky. To se jí celý zápas dařilo. Proti zavřené obraně se hraje vždy špatně, což šlo vidět i v tomto zápase. Nedařilo se nám po technické ani střelecké stránce, ale se štěstím jsme to dotáhli do vítězného konce," komentoval zápas šéftrenér a brankář Spartaku Pavel Ceh, který svůj tým podržel a byl vyhlášen hráčem zápasu.

FBC Spartak MSEM Přerov – 1. FBK Eagles Orlová 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky: Koutný 2, Spáčil, Kaďorek.

Ještě zajímavější kousek se Cehovi ale podařil v neděli. Proti Frýdku-Místku, který se pohyboval ve středu tabulky, vychytal po šesti letech čekání své první čisté konto na podobné úrovni.

Ve florbalu věc vídaná spíše v nejmladších kategoriích. Celý tým navíc hrál perfektně. Střelecky zářil Koutný, pět asistencí si připsal Kaďorek, dařilo se i navrátilci z extraligy Jaroslavu Spáčilovi.

„Byl to od nás snad nejlepší zápas, co jsme kdy v divizi odehráli. Frýdek přijel v plném počtu a má v týmu mladé talentované hráče. Výsledek potěšil naše fanoušky a přidal nám na sebevědomí, navíc jsme čtvrtý zápas po sobě bodovali. V týmu panuje super nálada, tak doufám, že nám to vydrží," spokojeně uzavřel Pavel Ceh.

FBC Spartak MSEM Přerov – FBC Frýdek-Místek 15:0 (5:0, 4:0, 6:0)

Branky: Koutný 6, Spáčil 2, Budník, Haliak, Jurečka, Hnila, Kaďorek, Klimecký, Malina.