„Máme spoustu hráčů zraněných. Chybí Ďopan a Koutný. Když už mohou hrát, tak zase chybí někdo jiný. Ty lajny se nemohou pořádně sehrát a je to těžké. Navíc u nás skončili Gereš a Kaďorek. Jeden z rodinných důvodů, Kaďa (fotbalista divizních Kozlovic Lukáš Kaďorek, pozn. red.) kvůli fotbalu," prozradil šéftrenér Přerova Pavel Ceh.

Spartak začal v sobotu proti Uničovu dobře, ve druhé třetině vedl dokonce 4:2. V posledním dějství ale přišel velký výpadek Přerovských, který znamenal uničovský obrat skóre na konečných 5:7.

„V první třetině jsme hráli fantasticky, měli jsme Uničov na lopatě. Pak mu tam na co sáhl, spadlo. Totálně jsme nezvládli třetí třetinu, čtyřikrát nám soupeř utekl. Uničov měl štěstí v tom, že jim vše vycházelo. Rozhodly i individuální chyby našich hráčů," měl Ceh ke spokojenosti daleko.

FBC Spartak MSEM Přerov – FBC ZŠ Uničov 5:7 (2:2, 2:1, 1:4)

Branky a nahrávky Přerova: Koutný (Veselý), Veselý (Koutný), Grener (Klimecký), Vlček (Haliak), Klimecký (Vlček).

Rozhodčí: Olšák, Vlček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 53.

Přerov: Raška – Fafílek, Dvořák, Hnila, Dohnal, Malina, Hořecký – Klimecký, Grener, Vlček, Veselý, Koutný, Roletzký, Baran, Doubek, Haliak.

V neděli se přeci jen zablýskalo na lepší časy. Přerov si spravil chuť a nabyl alespoň špetku sebevědomí proti Olomouci. Tempish v této sezoně ještě nebodoval, pro Přerovany se tak jednalo spíše o povinnou výhru. Herní projev ale nebyl vůbec špatný, Spartak soupeře jednoznačně přehrával a hosté mohou být rádi, že neodjeli s daleko vyšší nadílkou, než byl konečný výsledek 3:1 pro domácí.

„Už jsme museli vyhrát. Máme na sobě psychickou deku. Minulou sezonu jsme hráli o postup, letos to vypadá, že snad budeme hrát o sestup. Dnes jsme byli lepší v tvoření hry, jen nám tam toho tolik nenapadalo díky kolegovi Lukáši Tomáškovi, který Olomouc podržel," hodnotil utkání Ceh, který se tentokrát postavil i do přerovské branky.

FBC Spartak MSEM Přerov – TEMPISH FBS Olomouc 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky Přerova: Jurečka 2 (Roletzký 2), Dohnal (Koutný).

Rozhodčí: Sladký, Vybíhal. Vyloučení: 5:4 + Kosek (Olomouc) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 72.

Přerov: Ceh – Fafílek, Dvořák, Hnila, Dohnal, Malina, Hořecký – Koutný, Jurečka, Roletzký, Klimecký, Grener, Veselý, Baran, Doubek, Haliak, Vlček.