Sobotní duel měl jasného favorita. Šumperk se rve na špici divizní tabulky o postup do Národní ligy, Přerov v této sezoně bude bojovat nejlépe o páté místo. Přesto s favoritem odehrál vyrovnaný zápas. V 54. minutě snižoval Aleš Fafílek na rozdíl dvou branek, hostující Asper si ale výhru pohlídal.

„Předvedli jsme docela dobrý výkon. Šumperk je silný soupeř, hrál chytře, na brejky, což mu nakonec vyšlo. Tam nebylo moc nad čím si lámat hlavu,“ rekapituloval přerovský kapitán Petr Malina.

V neděli se pak v hale Spartaku děly věci. Zápas proti desátému Uničovu měl po dvě třetiny naprosto jednoznačný průběh. Ještě na začátku třetího dějství se Přerované dostali do pohodlného vedení 9:3, poté ale jako by přestali hrát. Hosté udeřili sedmkrát během deseti minut a otočili mač ve svůj prospěch. Domácí nevěřili vlastním očím.

„Dnes to byla z naší strany naprosto katastrofální týmová hra. Rozpadlo se to, mysleli jsme si, že je to vyhrané a nepomáhali si. Vedli jsme 8:3 po dvou třetinách. Kluci si o druhé přestávce dělali srandu, vtípky, dívali se do mobilu, pak to tak dopadá. Je to krásná facka, myslím, že je dobře, že to tak dopadlo,“ dobře zhodnotil Malina výpadek svého týmu.

Další utkání sehraje Spartak opět doma, o víkendu 11. a 12. března přivítá nejprve Lanžhot, poté Hluk.

FBC Spartak MSEM Přerov – FBC Asper Šumperk 4:8 (1:2, 1:2, 2:4)

Branky Přerova: Koutný 2, Fafílek 2.

FBC Spartak MSEM Přerov – FBC ZŠ Uničov 9:10 (2:0, 6:3, 1:7)

Branky Přerova: Borges 3, Koutný 2, Budnik 2, Jurečka, Kubalík.