Chyběl na něm třetí Přerovan, Adam Procházka, který stále laboruje s poraněným kotníkem.

I tak se ale s přerovskými jezdci do Odeny vydal coby trenér, a výrazně oběma pomohl ke dvěma čtvrtým příčkám v celkovém pořadí šampionátu.

Tři závody v pěti dnech a úmorná vedra nebyly jedinými překážkami, se kterými se musel vypořádat Pavel Procházka, startující v kategorii Senior 20.

„Týden před prvním závodem při běžném seskoku na exhibici mně píchlo a přeskočilo v problémovém koleni. To do dalšího dne nateklo, a já nemohl pořádně ani chodit. Šanci, že do Španělska pojedu, jsem v neděli viděl tak dvacet na osmdesát. V pondělí a úterý mi z kolena tahali vodu, ve středu jsme se sbalili a nakonec vyrazili," prozradil přerovský biketrialista.

Pavel Procházka skončil na MS ve Španělsku celkově na 4. místěTen v prvním ze tří závodů předvedl opatrnější výkon, který na úvod stačil na sedmé místo.

Druhý start ve Španělsku se Procházkovi vydařil, výkon bez přehnané opatrnosti přinesl přerovskému závodníkovi výborné třetí místo. To dokázal zopakovat i v posledním závodě, ze Španělska si tak odvezl dvě bronzová umístění.

V celkovém pořadí se umístil na čtvrtém místě za krajanem Karlem Bramborou.

„Pro medailové umístění jsme do Odeny jeli. Za dvacet tři let závodění se mu nepodařilo medaili z mistrovství světa přivézt a bylo to tedy to, co mu v bohaté kariéře chybělo," glosoval výkon svého bratra Adam Procházka.

Matěj Popelka v Katalánsku startoval v kategorii Junior. Bronzový stupínek mu sice ve dvou závodech i v celkovém pořadí těsně utekl, i tak se ale celková čtvrtá pozice ze světového mistrovství jistě bude hodnotit jako úspěch.

Veleúspěšné bylo mistrovství světa pro celou českou výpravu. V hlavní kategorii Elite 20 totiž obhájil titul mistra světa Čech Václav Kolář. Čtvrté místo mezi elitou vybojoval Martin Kakáč.