Sokoli do zápasu vlétli a rychlou hrou si udržovali tříbodové vedení. Pak ovšem přišla nepodařená třetí čtvrtina, ve které byli o krok napřed hosté.

„První poločas jsme zvládli v útoku i v obraně výborně. Bohužel po poločase na nás soupeř nasadil zónovou obranu, na kterou jsme dlouho neuměli odpovědět," hodnotil utkání hrající trenér Přerova Tomáš Fridrišek.

Čtvrtá čtvrtina už ale byla o něčem jiném. Domácí si vybudovali slibný náskok a zdálo se, že zápas dotáhnou do vítězného konce. Pak se však vyfaulovali Fridrišek s podkošovým hráčem Řeháčkem a nastal problém. Olomouc vyrovnala a v následném prodloužení Sokolům nepovolila jediný bod.

„Ve čtvrté čtvrtině jsme na zónu našli recept, ale bohužel jsme kvůli mnoha faulům byli dvakrát vyloučeni. I proto jsme pak měli problém vstřelit koš a prohráli jsme," rekapituloval Fridrišek.

Přerov se v posledních dvou zápasech základní části bude rvát o čtvrté místo. Klíčové nejspíš bude derby na palubovce Lipníku nad Bečvou v posledním kole, ještě předtím však Přerovští přivítají doma SBC Olomouc. Zápas je na programu již v pátek ve 20.45 v sokolovně.

Sokol Přerov – SK UP Olomouc B 57:63 (19:16, 35:32, 43:46, 57:57)

Body Přerova: Leitkep 21, Fridrišek 10, Řeháček 8, D. Krčmář 8, Ovsík 4, Stibor 4, T. Bešina 2.

Rozhodčí: Nehoda, Novák.