Na Hané na stupně vítězů ve třech hlavních kategoriích vystoupilo hned pět domácích pilotů, z vítězství se radovali Petr Nikodém (Buggy 1600) a Václav Fejfar (Touring Autocross).

Češi ovládli zejména divizi takzvaných plechových aut, kde Fejfara na stupně vítězů doprovodili Otakar Výborný a Miroslav Neumann. V nepříliš početném startovním poli obsadili zástupci domácího autokrosu prvních pět míst. Fejfar se díky triumfu odpoutal v čele průběžného pořadí od Výborného. Skoro domácí jezdec Martin Samohýl skončil v Přerově osmý.

Stejně jako Fejfar se z vítězství, druhého v sezoně, radoval Nikodém, jenž se tak posunul na druhé místo průběžného pořadí seriálu jen tři body za vedoucím Florentem Tafanim z Francie. V Přerovské rokli Nikodéma na stupních vítězů doplnili Němci Mario Hanneken a Steven Laubach. Tafani byl v Česku čtvrtý.

Královská divize Super Buggy se stala kořistí úřadujícího šampiona a lídra seriálu Bernda Stubbeho z Německa. Třetí dojel Jakub Kubíček, jenž je průběžně pátý. V elitní desítce výsledkové listiny skončili také sedmý Petr Bartoš a osmý Radek Jordák.

Přerovský autokrosař Ladislav Hanák svou účast v hlavní kategorii nedokončil. Ve semifinále absolvoval pouze dvě kola a musel z technických důvodů odstoupit.

„Od loňska je nový systém, že dobrý výsledek v rozjížďkách znamená pouze dobré umístění na startu v semifinále. Po startu z první řady jsme ale měli závadu na převodovce, což mi neumožnilo semifinále dokončit. Zklamaný ale nejsem, po trénincích a v rozjížďkách jsme jezdili průběžně na třetím místě, což je dobrý výsledek," pověděl Hanák, který naposledy doma startoval v rámci ME 2014, kdy celkově obhájil bronz.

„Do závodu jsem nešel s velkým očekáváním, rok a půl dlouhá pauza se samozřejmě projeví. Zúčastnil jsem se, abych otestoval nový typ auta pro jednoho svého klienta. To auto je osazené poměrně silným turbo motorem, se kterým se velmi těžce jede. Taky jsem startoval v rámci podpory přerovského Auto Klubu v jeho úsilí závody pořádat," přiblížil Ladislav Hanák a dodal, že jeho účast v dalších závodech je nepravděpodobná.