„Byl bych opravdu nerad, kdybychom něco podcenili. To se může vždy vymstít. Máme navíc některá zranění, která nás momentálně trápí. Jsem rád, že je teď extraligová pauza. Doufejme, že situaci teď zvládneme zachránit ostatními, co jsou k dispozici," řekl trenér Hranic Libor Hrabal.

Na marodce Cementářů je trojice důležitých hráčů – Martin Stržínek, Radim Brož a Jaroslav Zemánek.

Právě jejich absence hodně napomohla poslední porážce Hranických na palubovce Plzně. Jednalo se teprve o druhou prohru Cementářů v této sezoně. Proti druholigové Karviné by se nemělo nic podobného opakovat, nic jiného než postup Hrabal od svých svěřenců neočekává.

„Do poháru vstupujeme samozřejmě tak, abychom postoupili do dalšího kola. Chceme jít také v poháru co nejdál, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet," konstatoval kouč Cementu. Jedním dechem ale dodává: „Určitě to nebude jednoduché. Karviná má hodně hráčů se zkušenostmi s házenou na nejvyšší úrovni, bude doma vyhecovaná a nedá nám nic zadarmo."

Program 3. kola Českého poháru

Sobota: Maloměřice – KP Brno, Rožnov pod Radhoštěm – Frýdek-Místek (11.00), Sokol II.Prostějov – Bystřice pod Hostýnem (15.00), Bohunice – Gumárny Zubří, Ivančice – HC Zlín (17.00), Kostelec na Hané – Tatran Litovel (17.30)

Neděle: MHK Karviná – Cement Hranice (13.30), Libčice nad Vltavou – HK FCC Město Lovosice, Havlíčkův Brod – Sokol Nové Veselí (17.00), Velká Bystřice – Kopřivnice (17.30)