Sousedík jel letos poprvé v kategorii muži 25–29 let, a to jak na dvacetipalcovém kole – BMX 20´, tak na čtyřiadvaceti­palcovém kole – BMX Cruiser. Jeho cílem bylo obhájit finálové umístění (6. místo, pozn. red.) z loňského mistrovství světa v kategorii Cruiser a vybojovat finálovou účast v kategorii BMX 20´.

„Dráha mi oproti loňskému mistrovství moc nevyhovovala. Ačkoliv jsem byl rychlý, neměl jsem na ní jistotu. Navíc jsem při tréninku chyboval hned na prvním skoku, což znamenalo nepříjemný pád na záda ve vysoké rychlosti. Naštěstí se to obešlo bez zlomenin, takže jsem mohl absolvovat hlavní závody, i když s bolestmi," prozradil český reprezentant.

První závod jel na BMX 20´ a bez větších problémů postoupil do čtvrtfinále. Zde po skvělém startu a úvodní rovince najížděl do první zatáčky na postupovém třetím místě, ale následný hromadný pád mu vystavil stopku do dalších bojů o světové vavříny.

O dva dny později jej čekal závod Cruiser. V kvalifikaci se jízdu od jízdy zlepšoval, až došel do semifinále, kde si třetím místem zajistil účast mezi nejlepší osmičkou. „Před finále jsem nervózní nebyl, po zkušenosti z loňského roku jsem věděl, do čeho jdu," pověděl.

Po různých komplikacích v průběhu finálové jízdy nakonec projíždí kolem šachovnice na třetím místě, což je jeho životní úspěch. „Byla to krásná tečka za mistrovstvím světa. Nastal neuvěřitelný pocit radosti, nadšení, uznání a gratulací, dodal bikrosař Radim Sousedík z lipnického ABOS Teamu.