Ve všech čtyřech zápasech dokázali zvítězit a upevnili si druhou příčku.

TBS Přerov - TJ Slavoj Bruntál 70:60

V první polovině sezony hráči TBS na palubovce Bruntálu dvakrát vysoce prohráli a měli tedy soupeři co vracet. Přerovští nastoupili do zápasu velmi koncentrovaně, přičemž je zdobila zejména jejich tradiční devíza, což je tvrdá a agresivní obrana. I přes velký náskok, který domácí získali již v první čtvrtině, byl v poločase výsledek opět srovnán, protože druhá pětka soupeře byla o poznání silnější než sestava TBS. Mladý přerovský tým však ukázal dobrou morálku, ve třetím hracím období získal rozhodující náskok, který si již nenechal vzít.

Střelci: Menšík a Zvoníček po 18, Bešina 13, Dostál 12.

TBS Přerov - TJ Slavoj Bruntál 59:36

Druhé utkání se již vyvíjelo jasně v režii domácích basketbalistů. Zklamaný soupeř, který si přijel pro jasná vítězství, nevydržel klást odpor déle než polovinu prvního dějství a zápas doslova odevzdal. Přerovští dokázali vyhrát všechny čtvrtiny, ubránit klíčové hráče soupeře a jasně si dokráčeli pro vítězství.

Střelci: Menšík 20, Dostál 15, Zvoníček 7, Pulchert 6.

„Je velmi pozitivní, že dokážeme porazit i soupeře, za kterého nastupují hráči staršího data narození a hraje tak bez nároku na konečné umístění. I vzhledem k výsledkům z první poloviny soutěže jsou tyto zápasy jasným důkazem rostoucí formy družstva,“ řekl po dvojutkání Zdeněk Kočara, trenér domácího celku.

Na palubovku Mohelnice odjížděli v neděli hráči TBS předehrávat zápasy kvůli nadcházejícím jarním prázdninám. Domácí byli v utkáních outsiderem, což se také na konečných výsledcích potvrdilo.

MEZ Mohelnice - TBS Přerov 10:82 a 20:68

Přerovští minižáci dominovali ve všech činnostech a zejména v prvním střetnutí předváděli pohledný a moderní basketbal plný rychlých protiútoků a tvrdé obrany.

Střelci: Menšík 20, Švrdlík 19, Zvoníček, Bešina a Pulchert po 8, Koryčan 7 - Zvoníček 19, Švrdlík 12, Pulchert 11, Bešina 10.

Čtyřmi víkendovými výhrami si mladé přerovské naděje upevnily druhou pozici za dominující Kroměříží.

(ptk)