„Začátkem ledna se každoročně rozjíždí administrace všech povolení vlastníků pozemků, dopravních uzavírek a zahajují se přípravy ve všech organizačních sekcích závodu. Trasa je v perfektní kondici po celoroční údržbě,“ uvedl ředitel závodu Aleš Procházka.

Je tady ovšem jedno velké „ale“. Tím je pochopitelně současný lockdown a opatření proti šíření nového typu koronaviru.

„Jsme fakt optimisté, nic nás jen tak nezastaví, ale chystat docela velké závody bez jasně stanovených podmínek pro pořadatele a účastníky nechceme. Zabezpečení závodu je navázáno na další spolupráci s našimi partnery, příslušnými institucemi a 150 dobrovolníky. Je to velká odpovědnost, na to potřebujete klid pro práci, a proto je taky dobré mít plán B,“ vysvětluje Aleš Procházka.

Budoucí závodníci Šela Sportu tuto sezony dokončili pod hlavičkou Bike Academy Opletal.
Šela Sport je zpět. Je to výzva, deset dětí bylo "na ulici", říká zakladatel

S týmem pořadatelů se tak 8. března definitivně chce rozhodnout, zdali spustí příjem přihlášek na jarní termín. Pokud ne, v plánu je termín 4. září, kterým už si Author Šela Marathon dvakrát nuceně prošel.

„Přijde nám fér vyložit karty na stůl, spouštět přihlášky do závodu bez znalosti účastnických limitů nechceme,“ objasnil ředitel závodu.

Maraton by se znovu měl konat v jednodenním formátu i s dětskými závody. Nejdelší trasa pouze na helfštýnské straně Moravské brány má mít 75 kilometrů.