Domácí favorit k zápasu nastoupil v netradičním složení.

„Průběh utkání samozřejmě ovlivnila naše sestava, kdy holky takhle nejsou zvyklé hrát a místy vznikala nedorozumění, nejvíc na přihrávce,“ přiznal prostějovský trenér Miroslav Čada.

Na začátku zápasu se domácí hledaly a zubřice odskočily na 9:5. Přerov dokonce vedl do stavu 14:17. V závěru už prostějovské volejbalistky zabraly a vyhrály 25:19.

„Prostějov jsme zaskočili, možná nás domácí trochu podcenili. Každopádně jsme v první sadě dlouho vedli a mohli z něj rozhodně vytěžit víc,“ řekl přerovský trenér Radim Vlček.

Do druhého setu už Prostějov vstoupil lépe a vedl 5:1. Hostující tým se ještě dotáhl na 12:11.

Při servisu Horké však favorit odskočil na rozdíl pěti bodů a druhou sadu už dotáhl do úspěšného konce.

„Týmový výkon jsme pojistili nasazením Hely Horké do základu a po slabším začátku se celý mančaft postupně rozjel k lepšímu výkonu,“ konstatoval Miroslav Čada.

Prostějovský tým byl však neustále v křeči a na začátku třetího dějství prohrával 5:8. Obhájce titulu skóre otočil na 9:8, ale zubřice se držely až do stavu 17:15. V závěru však opět odpadly.

„Bohužel se pořád potýkáme s tím, že hrajeme do nějakých devatenácti bodů a závěry vinou vlastních chyb nezvládáme, soupeřům naopak sami pomáháme. Tohle mě mrzí, neboť většina utkání pak pro nás dopadne mnohem hůř, než by mohla,“ posteskl si Radim Vlček.

VK Prostějov – Volejbal Přerov 3:0 (19, 17, 17)

Rozhodčí: Bohačík R., Kavala T. Diváků: 300.
Prostějov: Nová, Kozmík, Horká, Kossányiová, Trnková, M. Zatloukalová, libero Kovářová. Střídaly: Emonts, Herelová.
Přerov: L. Zatloukalová, Schoene, Jehlářová, Svobodová, Vander Meer, Gauthier, libero Kohoutová. Střídala: Šálková.