Nehoda se stala 19. prosince u Rymic, na cestě mezi Přerovem a Holešovem.

Dva romské manželské páry, které v autě zahynuly, po sobě zanechaly šest dětí.¨

„Jeli k sestře do Holešova. Žádné bližší okolnosti tragédie ani toho, jak k ní došlo, ale nevíme. Přišel jsem při nehodě o svého bratra, sestru, švagra i švagrovou. Zůstalo po nich šest dětí, " řekl po skončení smutečního obřadu jeden z pozůstalých Tibor Lendel s tím, že děti zatím zůstanou u jeho rodiny.

Oba manželské páry žily v Přerově – první se před časem přestěhoval ze Škodovy do Husovy ulice, druhý bydlel na Jižní čtvrti. Pozůstalí, kteří se pohřbu zúčastnili, měli slzy na krajíčku.

„Chudáci děti, oba manželé měli už naštěstí dospělé dcery, takže se o ty menší děti můžou postarat," dodal další z blízkých příbuzných Michal Gábor, který přijel na pohřeb z nedalekého Holešova.

Ve smuteční síni na Městském hřbitově v Přerově jsou podobné obřady spíše výjimkou.

Ředitel Technických služeb města Přerova Radek Koněvalík ale potvrdil, že rozloučení proběhlo v důstojné atmosféře a i přes velký počet smutečních hostů nedocházelo k žádným k problémům.

„Nestává se často, že bychom byli svědky tak tragické události. Vše ale proběhlo důstojně," řekl s tím, že všechny čtyři oběti tragické nehody byly pochovány na zdejším hřbitově.

Audi se rozbilo o jiné audi

Ke srážce tří osobních aut došlo mezi Rymicemi a Němčicemi na Kroměřížsku 19. prosince krátce po poledni. Tři lidé – dva muži a jedna žena zahynuli na místě.

„Další žena byla s těžkým zraněním letecky transportována na traumatologické centrum do Olomouce, kde svým zraněním ve večerních hodinách podlehla," uvedl již dříve mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Kromě ženy z havarovaného vozu Audi, které náraz vymrštil mimo komunikaci, byl v dalším voze stejné značky zraněn i muž, jenž byl převezen do nemocnice. Další lehce zraněný muž z Pegueotu byl pak ošetřen na místě.

„Příčina nehody zatím není známá a bude předmětem dalšího vyšetřování, stejně jako není znám důvod, proč vjel řidič havarovaného vozu Audi do protisměru," konstatoval krajský policejní mluvčí Aleš Mergental. Podle jeho slov přejel osobní vůz značky Audi na rovném a suchém úseku do protisměru, kde se srazil s dalším vozem.