V neděli vpodvečer tam devětatřicetiletá řidička fordu, která jela od Lipníku směrem na Staměřice nedala přednost vozu audi, které jelo po hlavní od Oseku na Hranice.

Bilance nehody je děsivá: jeden mrtvý, jeden těžce zraněný a tři lidé vyvázli s lehčími následky.

„Ford, který řídila podezřelá žena, narazil přední částí do pravých předních dveří vozu audi. Náraz vůz odhodil, takže skončil na přilehlém travnatém svahu. Druhé auto zůstalo odstavené na silnici," popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na srážku doplatily osádky obou vozidel.

Šestapadesátiletý spolujezdec řidiče audi na předním sedadle utrpěl vážná zranění, neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

Devatenáctiletý šofér má naštěstí jen lehké zranění s dobou léčení na jeden až dva týdny a s lehkým úrazem byli převezeni do nemocnice také další dva spolujezdci na zadním sedadle. Řidička fordu, která nehodu zavinila, utrpěla těžké zranění.

„Žena je podezřelá z trestných činů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti, za což jí hrozí až šest let vězení," upřesnila mluvčí.

Celková škoda na autech byla vyčíslena na 220 tisíc korun.

Na místě zasahovali také hasiči, kteří ze silnice odstraňovali unikající provozní kapaliny. Komunikace byla kvůli nehodě uzavřena asi tři hodiny a doprava byla odkloněna přes Lipník nad Bečvou.

Auto srazilo mladou motorkářku

Téměř ve stejný okamžik, tedy kolem šesté hodiny večer, se stala v neděli na Přerovsku také k další vážná nehoda, na niž doplatila mladá motorkářka. K havárii došlo v obci Kunčice.

„Čtyřiačtyřice­tiletý muž jel ve směru na obec Špičky a při odbočování z hlavní silnice vlevo na místo, které leží mimo komunikaci, nedal přednost v jízdě protijedoucímu motocyklu," popsala mluvčí.

Motorku řídila šestadvacetiletá žena, která po střetu s autem upadla na vozovku. Záchranka ji převezla s těžkým zraněním do olomoucké fakultní nemocnice.

Doba léčení podle lékařů přesáhne šest týdnů. Zkouška na alkohol skončila u řidiče a viníka nehody s negativním výsledkem a celková škoda je sto tisíc korun.

„Muž je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí až čtyři roky vězení," uzavřela Miluše Zajícová.