Devětašedesátiletá žena jela 30. července krátce před šestou hodinou večer na kole značky Olpran stříbrné barvy ve směru od Kozlovic na straně přilehlé k areálu firmy Meopta.

„Před ní jeli stejným směrem dva neznámí cyklisté. Když se k nim přiblížila, zazvonila na zvonek a předjížděla je z levé strany. Při tomto manévru jeden z cyklistů náhle vybočil vlevo a neúmyslně do ženy na kole, která už byla téměř na jeho úrovni, strčil,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Důchodkyně narazila levým bokem do betonového oplocení podniku Meopta a upadla na cyklostezku.

Muž, který do ní strčil, seniorce zběžně ošetřil odřeniny, a všichni pak pokračovali dál v jízdě.

Důchodkyně ale po chvíli zkolabovala a musela být hospitalizována v přerovské nemocnici. Ženě poskytla na místě první pomoc i projíždějící cyklistka, která ale také odjela z místa pryč.

„Žádáme veřejnost o spolupráci, především však cyklisty a cyklistku, kteří byli na místě a poškozené pomáhali, zda by mohli pomoci s objasněním okolností nehody,“ konstatovala mluvčí.

Svědci, kteří by mohli poskytnout bližší informace k těmto osobám, ať se obrátí na linku 158 nebo kontaktují službu kriminální policie a vyšetřování na telefonu 974 778 324. 

Srážka octavie a renaultu u Výklek
Octavie odstřelila na křižovatce renault, pro jeho řidiče letěl vrtulník
Divoké prase - ilustrační foto.
Muže napadl divočák, k nehodě vzlétl vrtulník záchranné služby