„Řidič motocyklu jel v sobotu kolem půl osmé večer z Přerova do Prosenic. V zalesněné části u Žebračky zřejmě vlivem povětrnostních podmínek přehlédl čtyřicetiletého cyklistu, který jel před ním. Po nárazu jeho kolo skončilo v příkopu," popsala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Osmnáctiletý motorkář ani jeho stejně starý spolujezdec, kteří se i se strojem převrátili na bok, neutrpěli žádné zranění. Cyklistu ale převezla záchranka do nemocnice s lehkým zraněním, jež si vyžádá dobu léčení nejméně na osm dní.

„Dechová zkouška prokázala, že byl řidič motocyklu opilý. Měl 1,07 promile alkoholu," upřesnila. Celková škoda je 35 tisíc korun.

Dalšího opilce za volantem zastavili policisté v pátek kolem půl osmé večer v ulici Generála Štefánika v Přerově. Třiačtyřicetiletý šofér vozu Škoda Favorit nadýchal při kontrole 2,01 promile a policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz.

Posledního hříšníka kontrolovala hlídka v sobotu krátce po desáté večer v Komenského ulici v Hranicích. Dvaadvacetiletý řidič Š-120L nadýchal 1,1 promile a přišel o řidičák.

„Všichni tři muži jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jim odnětí svobody na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Osmnáctiletý motorkář může pobýt ve vězení od šesti měsíců do tří let," uzavřela.