První silvestrovskou událostí byl ničivý požár prodejny s obuví v Olomouci a v závěru dne vyjížděli k požáru dřevěného přístřešku u Studének na Šumpersku.

„Za zmínku v přehledu událostí posledního dne roku 2017 stojí další podvečerní požáry s dojezdem většího počtu jednotek do Moravského Berouna a Bohuňovic na Olomoucku, v obou případech se naštěstí jednalo o menší požáry v souvislosti s topnou sezónou,“ sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči zasahují u požáru v Rooseveltově ulici v Olomouci
VIDEO: V Olomouci hořelo v obchodu s obuví

V Kopřivné na Šumpersku pak došlo večer k nehodě se zraněním, původně i s nutností vyproštěním zraněným osob po převrácení automobilu na střechu.

„Hasiči po svém příjezdu asistovali přivolané posádce zdravotníků při ošetření jedné zraněné osoby, už mimo havarovaný vůz,“ popsal Zdeněk Hošák a z výčtu zásahů připomněl i obvyklé technické pomoci, kdy i letos hasiči vyrazili k otevření bytu s uvnitř hořící svíčkou nebo k lidem na balkoně, kterým se zabouchly dveře.

Ilustrační foto.
Hořící stromeček, zabouchnuté byty i zaseknutý výtah. Ježíšek u hasičů

Několika výjezdy se do statistik stačil už zapsat i první den roku 2018.

„Od příchodu roku už počítáme desátý výjezd,“ sdělil oko půl sedmé ráno Zdeněk Hošák.

První výjezd na sebe nenechal dlouho čekat, hasiči zasahovali v 00.21 u technické pomoci v Mohelnici, kde vypomohli u zabouchnutého bytu.

Dále pak dva požáry odpadů, kde lze předpokládat souvislost se zábavní pyrotechnikou řešila jednotka profesionálních hasičů v Uničově na Olomoucku.

Ilustrační foto.
Tragédie na návštěvě: roční dítě zakousl pes

„Hasiči již také zasahovali u dvou dopravních nehod se zraněním v Jeseníku a Lesnici na Šumpersku.  Krátce po čtvrté hodině ranní vyjížděla profesionální jednotka požární stanice Hranice k požáru osobního vozidla, v době dojezdu hasičů bylo vozidlo požárem zcela zničeno,“ doplnil mluvčí s tím, že od půl šesté ranní likviduje několik jednotek požár velké zděné garáže se zahořením většího počtu osobních vozidel v Kosově na Šumpersku.

„V ohrožení je i přilehlý starší rodinný domek. Aktuálně se jednotkám podařilo požár lokalizovat, nicméně i nadále pokračují v ochlazování a ochraně ohrožených sousedních objektů,“ doplnil Zdeněk Hošák.